MNF Plastik, üç boyutlu ürünü ile pazarda öne çıkmak istiyor

MNF Plastik, bu yıl ürün gamını genişletiyor. Yeni dönemde üç boyutlu ürünlerin imalatına hazırlanan firma, çalışmalarına bu doğrultuda devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mobilya ve kapı sektörünün kullandığı krom, altın, ahşap ve deri kaplı dekoratif profiller ile bunlara uyumlu kulp, dekoratif parça ve kenar bandını tek çatı altında sunan MNF Plastik, bu yıl ürün gamını genişletiyor. Yeni dönemde üç boyutlu ürünlerin imalatına hazırlanan firma, çalışmalarına bu doğrultuda devam edecek. Ar-Ge faaliyetlerinden olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden MNF Plastik Satış ve Pazarlama Müdürü Fırat Özkan, “Pazarda konumumuzu güçlendirecek ve ciromuzu artıracak ürün gruplarını müşterilerimizle buluşturmak istiyoruz. Bu konu için yurtdışında bir know-how firmasıyla anlaştık ve şu anda üretime hazırız” dedi.

Yenilikçi ürün anlayışlarının bu yıl içinde de süreceğinin altını çizen Fırat Özkan, konsept bütünlüğü için gereken ahşap ve plastik kompozit malzeme üretimi ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini bildirdi. Ürün bazlı projelerinin olduğunu kaydeden Özkan, “Bu projelerimizden biri ile üretime başlayacağız. TÜBİTAK’ın desteği ile geliştirdiğimiz yüzde 100 elektrikli enjeksiyon makinesinin bu ay sonuçlanmasını bekliyoruz. Prototip üretimi sonrasında seri üretime geçmek için 2017 yılının ikinci yarısında yatırım yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Beyaz eşya sektörü için de yeni çalışmalarının bulunduğunu aktaran Özkan, bu sektöre yönelik ürünlerini artırarak, 2017 yılı satışların yüzde 10’luk kısmını bu sektörden sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Üretim gruplarının tamamında üç boyutlu üretime geçmeyi planladıklarını ve bu perspektiften hareketle Ar- Ge çalışmalarını önemsediklerini dile getiren Fırat Özkan, “Kayseri Erciyes Teknopark’da bir Ar-Ge departmanı oluşturduk. 2013 yılında başladığımız boy kulp imalatı ve dekoratif parça üretimimiz 2017 yılında da artarak devam edecek. Tüm ürün gruplarımızda üç boyutlu üretime geçmek istiyoruz ve bu amaçla 250 bin liralık yatırım gerçekleştirdik” dedi.

Öte yandan tesislerine Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle güneş enerji santrali kurduklarını ileten Fırat Özkan, fabrika binasının çatısına kurulan sistem ile yenilenebilir enerji ürettiklerini aktardı. 2016 yılında yatırım değeri 400 bin lirayı bulan makinelerini devreye aldıklarını hatırlatan Özkan, “İki yıldır üzerinde çalıştığımız kubik kaplamaya alternatif olacak CNC kontrollü folyo kaplama makinemizin üretimini tamamlayarak faaliyete geçirdik. Konsept bütünlüğü için gerekli olan bu makine ile farklı şekillerdeki parçaları profillerimiz ile aynı renkte kaplayacağız” dedi. Özkan, gelen talepler üzerine ikinci makinelerini de iki ay içinde devreye alacaklarını açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir