Mustafa Vehbi Koç’un adı Tofaş'taki spor kompleksinde yaşayacak

Bursa'da 10 milyon liralık yatırımla inşa edilen spor kompleksine Mustafa Koç'un adı verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT 

BURSA - Temelleri geçen yıl atılan Tofaş Spor Kulübü spor kompleksinin açılışı yapıldı. Merhum Mustafa V. Koç’un adının verildiği 10 milyon liralık yatırımla 5 bin 800 metrekarelik alanda inşa edilen spor salonu Bursa’daki yerel spor kulüplerine de hizmet verecek. Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç; “Sevgili ağabeyimin sportmen kimliğinin burada yaşatılmasından ve spora verdiği değerin gelecek nesillere aktarılacak olmasından büyük bir mutluluk duymaktayım” dedi.

Mustafa V. Koç Spor Salonu’nu açılışına Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, merhum Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ve Tofaş Spor Kulübü Başkanı Okan Baş, Türkiye Basketbol Federasyonu As Başkanı Efe Aydan’ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Tofaş bayi ve tedarikçileri ile çok sayıda sanayici ve işadamı da katıldı. Temelleri geçen yıl şubat ayında atılan, 10 milyon liralık yatırımla 5 bin 800 metrekarelik alanda inşa edilen Mustafa V. Koç Spor Salonu’nda 2 bin 600 metrekarelik 3 adet basketbol sahası, fitness merkezi, fuaye, sporcu sağlığı merkezi, sauna ve çok amaçlı salon bulunuyor. Aynı anda 3 bin kişinin toplantı yapabileceği komplekste aynı anda birkaç spor faaliyeti de yürütülebilecek. Açılış töreninde konuşan Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, 1973 yılında kurulan Tofaş Spor Kulübü’nün 43 yıllık tarihiyle özel sektör alanında spora yapılan yatırımların en başarılı örneklerinden birini teşkil ettiğini vurguladı. Kurulduğundan beri altyapı çalışmalarına önem veren kulübün sahip olduğu bilgi birikimini Türkiye’nin dört bir yanında faydaya dönüştürdüğüne değinen Koç, “Bu tesis hali hazırda spor yapan ve spora başlamak isteyen binlerce sporcunun, sporcu adayının okulu olmayı sürdürecektir. Bu açılışın basketbol kulübümüzün basketbol süper ligine yükselme başarısı gösterdiği döneme denk gelmesi de ayrıca çok güzel bir tesadüf olmuştur. Bu donanımlı tesisin Koç Topluluğu ve Koç ailesi için duygusal bir önemi de bulunmaktadır. Açılışını taptığımız tesis merhum Mustafa Koç’un anısına ithaf edilmiştir. Sevgili ağabeyimin sportmen kimliğinin burada yaşatılmasından ve spora verdiği değerin gelecek nesillere aktarılacak olmasından büyük bir mutluluk duymaktayım. Bursa Valiliği ve Belediye başkanlığı başta olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Nice gençlerin burada yetişmesi ümidiyle…” dedi.

43534534-002.jpg

Yeni Nesil Tofaş, 5 yıl içinde 50 bin çocuğa ulaşacak

43 yıl önce temelleri atılan Tofaş Spor kulübü çatısı altında pek çok yıldız sporcu ve spor profesyonellerinin yetiştiğini hatırlatan Tofaş Spor Kulübü Başkanı Okan Baş, “Ülkemizde spor kültürünü ve çağdaş basketbol eğitimini yaymayı hedefleyen spor kulübümüz 1974’ten bu yana elde ettiği başarılarla Bursa’ya mal olmuş, Bursa’yı Türk basketboluna yeni yıldızlar kazandıran basketbol kenti yapmıştır. Mustafa V. Koç Spor Salonu yalnızca spor kulübümüze değil, Bursa’daki yerel spor kulüplerine de hizmet verecek. Spor salonumuzun kapısı çalışanlarımızın çocuklarına da açık. Mustafa V. Koç Spor Salonu’ndan daha pek çok Mehmet Okurlar, Kenan Sipahiler, Efe Aydanlar çıkacaktır” diye konuştu. Basketbola verdikleri desteği sürdürülebilir bir yapıyı içeren “Yeni Nesil Tofaş” projesiyle bir adım yukarı taşıdıklarını belirten Okan Baş, spora ve spor eğitimine erişimi sınırlı olan çocuklara spor eğitiminin ötesinde hayatın her alanında başarılı olmalarına yardımcı olacak bir kültür kazandırmayı hedeflediklerini anlattı. İlk yılında Bursa’da başlattıkları projeyi yıl sonunda 10 farklı bölgede bin çocuğa ulaştıracaklarını, 5 yıl içinde de bayi ağının da katılımıyla Türkiye genelinde 50 bin çocuk ve ailelerinin sisteme dahil edilmesini planladıklarını açıkladı. Türkiye Basketbol Federasyonu As Başkanı Efe Aydan da Tofaş basketbol takımının Türk basketbolunun önemli kulüplerinde biri olduğuna işaret ederek, yapılan yatırımın diğer kulüplere de örnek olmasını dilediğini ifade etti.