Regal Mermer, fabrika yatırımı yapmayı hedefliyor

Regal Mermer Satış ve Pazarlama Sorumlusu Ufuk Şeker, 2017 yılının sonunda veya 2018 yılının başında yatırıma başlamayı düşündüklerini ve bu yıl ayrıca yeni iş makinesi ve ocak ekipmanları yatırımı planladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN

SİVAS - Regal Mermer, son yıllarda yaptığı yatırımlarla makine parkını genişleterek, üretim kapasitesini yüzde 30 artırdı. Üretiminin yüzde 75’ini ihraç eden firma, kısa vadede yeni pazarlar ile payını ihracattaki payını büyütmek istiyor. Bu yıl mermer fabrikası yatırımına odaklandıklarını kaydeden Regal Mermer Satış ve Pazarlama Sorumlusu Ufuk Şeker, “Mermer fabrikası için fizibiliteyi yaparak, yatırım için sermaye çalışmasını büyük oranda tamamladık. 2017 yılının sonunda veya 2018 yılının başında yatırıma başlamayı düşünüyoruz. Bu yıl ayrıca yeni iş makinesi ve ocak ekipmanları yatırımı planlıyoruz” dedi.

Bu yıl üretim kapasitesini yüzde 30 artırmak istediklerini kaydeden Ufuk Şeker, Çin ve Hindistan’a ihracat yaptıklarını söyledi. İhracat için 2016 yılının başında satış stratejisini değiştirme kararı aldıklarını ileten Şeker, “Bu karar doğrultusunda Türkiye’de bulunan bir çok mermer firmasından farklı bir sistem uyguladık. Gelen yabancı müşteriye satış yapmak yerine ihracat yaptığımız ülkelerden belirlediğimiz her şehirdeki firma ile birlikte bayilik ağı oluşturduk. Blok satışlarımızı bu şekilde yapıyoruz” dedi.

Bayilerinin de kendi bölgelerinde bulunan alıcılara blok satışı yaptığını ifade eden Ufuk Şeker, “Böylece bayilerimizden taş alan yerel firmalar kazanç elde ediyor. Bunun yanı sıra bizim taşımızın marketteki marka değerini ve fiyatını kontrol ediyoruz. 2016’da satışlarımızda başarılı olduk. İhracat için ürettiğimiz blokların yüzde 95’lik kısmını sattık. Bloklarımızın yüzde 80’ini Çin’e, yüzde 20’sini de Hindistan’a satıyoruz” diye konuştu.

Çin ve Hindistan’da bayilik planlıyor

2016 yılında 35 bin tonluk ihracat yaptıkları bilgisini veren Şeker, yıllık üretimin yüzde 75’ini dış pazara sattıklarını kaydetti. Blok mermerin en büyük pazarının Çin ve Hindistan olduğunu söyleyen Şeker, “Firmamız bu iki büyük pazarda konumunu güçlendirdi. 2017 yılı içinde bayilik ağı oluşturmayı düşünüyoruz. Bayilik sistemi için iki ülke ile görüşmelerimiz devam ediyor” diye açıklamasını yaptı. Öte yandan 2016 yılında ocaklarındaki makine parkına üçer adet ekskavatör, kaya kamyonu, adet lastikli laoder; birer adet de JCB iş makinesi ve seyyar konkasör ünitesini eklediklerini aktaran Şeker, bu yatırımın tamamını öz sermaye ile yaptıklarını vurguladı.

Her yıl cirolarının yüzde 15’ini yeni ocak sahaları arayışı için ayırdıkları bilgisini veren Şeker, “Her yıl en az beş mermer ocağı sahasının Ar-Ge ve karot çalışmalarını yapıyoruz. Bu çalışmalar neticesinde bünyemizde bugün itibarıyla çalışmaya hazır 10 adet mermer ocağı sahası bulunuyor” dedi. Firmalarının 1974 yılında kurulduğunu hatırlatan Şeker, “43 yıldır bu sektörde hizmet veriyoruz. 1994 yılında Amasya Akyazı köyü mevkiinde bulunan mermer ocağını açarak, faaliyetlerimize başladık. Klasik bej, regal bej ve safir bej olmak üzere üç çeşit mermer üretiyoruz” açıklamasını yaptı. 1999 yılında ilk ihracatlarını Çin’e yaptıklarını belirten Şeker, “2016 yılı başında Tokat’ın Zile ilçesi Derebaşı Köyü’nde ikinci ocağımızı açtık. Derebaşı ocağımızda regal bej ve regal safir diye adlandırdığımız iki çeşit bej mermer üretimini yapıyoruz. Bugün itibarıyla 75 personel ile hizmet veriyoruz. 2016 yılında 20 bin metreküplük blok üretimi yaptık” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir