Sarıkamış, 4. Kış Oyunları Festivali'ne Hazırlanıyor

Türkiye’nin ilk ve tek kış oyunları olan Sarıkamış Kış Oyunları Festivali bu yıl 4. Kez 17- 19 tarihleri arasında Sarıkamış Kayak Merkezi’nde gerçekleşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emel Ünal Bulut

KARS - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sportoto Teşkilat Başkanlığı, Serhat Kalkınma Ajansı, Aras Elektrik Dağıtım, Fernas Şirketler Grubu ve Ekinata Grand Toprak Otel tarafından desteklenen, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Eksi36 Spor Kulübü tarafından organize edilen Sarıkamış Kış Oyunları Festivali 17 Şubat 2017 Cuma günü başlıyor. 2013 yılından beri düzenlenen festival ivmesini karda akla gelecek her türlü oyun ve yarıştan alıyor. Hem profesyonel sporculara, hem de amatör katılımcılara açık olacak festival Sarıkamış kayak merkezinde yapılacak.

Festival, Zara’nın açılış konseri ile başlamasının ardından, 18 Şubat Cumartesi günü, offroad ralli “Şehitler Etabı” ile yarışmacılar start alacaklar. Ormanın içindeki zorlu mücadelenin ardından özel gösteri etabı ile seyirciyle buluşacak. Festivalde, off-road ralli, karda kaşar kovalamaca, kızak yarışı, snowboard gösterisi, uzaktan kumandalı araç oyunları, kardan kayakçı heykeli ve tarihi binaların maketleri gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinlikler için Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Eksi 36 Spor Kulübü organizatörü Emrah Çoban'da, bu yılki etkinliklerde off-road için 4 zorlu etap hazırladıklarını ifade ederek, "Türkiye'nin farklı yerlerinden ve İran, Azerbaycan, Gürcistan'dan gelecek off-roadçular ile toplam 25 4x4 araç ile ilk defa kar üstünde yarışacak. 5 tane kros motoru ve 2 atv aracımız olacak. Bu heyecanı yaşamak isteyenleri Sarıkamış'a davet ediyoruz. Kış ve Sarıkamış bir araya geldiğinde akla gelen iki şey, 2 bin metrenin üzerinde yetişen sarıçam ormanları ve dünyanın en iyi kristal karına sahip kayak merkezidir. Her iki yönü ile de bakıldığında, kış aylarında Sarıkamış onbinlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan bir turizm merkezi haline gelmektedir" açıklamasında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir