Stroton, galvanizli iskele üretecek

Stroton, galvanizli iskele üretimine ilk çeyrekte başlamayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yalıtım sektöründe yenilikçi ürünleriyle dikkat çeken Stroton, yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek, galvanizli güvenlikli iskele sektörüne giriş yaptı. Firma, 10 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiği yeni fabrikasında ‘Strolift’ markasıyla, tam otomasyonlu üretim prosesiyle güvenlikli iskele, kalıp ve galvaniz üretimini yüksek kapasitede gerçekleştirecek. Yeni tesislerinin 2017 yılının ilk çeyreğinde devreye alınacağını açıklayan firma ortaklarından Ömer Karadeli, "Bu üretimle, inşaat firmalarının yenilenen ihtiyaçlarını dikkate alarak, yurt genelinde hizmet veren ulusal bir marka oluşturmayı planlıyoruz" dedi.

Yeni tesislerinin TSE’ye uygun güvenlikli galvanizli iskele sistemleri üretecek şekilde planlandığını anlatan Ömer Karadeli, toplamda 20 bin metrekare alan üzerine kurulu tesislerinin modern makinelerden oluşan bir üretim hattına sahip olduğunu kaydetti. Makine parklarına ilave ettikleri CNC makineleri ile iç ve dış dekorasyon ürünlerini çeşitlendirdiklerine işaret eden Karadeli, inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu yalıtım malzemelerinin pazara sunulmasında kalite çizgisi oluşturmayı planladıklarını dile getirdi. Karadeli, "Kayseri Mimarsinan OSB’de bulunan tesisimiz, ileri teknolojiye sahip. Makine parkımıza eklediğimiz, CNC makineleri ile tavan kaplama, stropiyer, lamba göbeği, taş desen ve tuğla desen gibi iç ve dış dekorasyon ürünlerimizi de çeşitlendireceğiz" diye konuştu.

"2016 yılında poliüra ile ürün gamımızı genişlettik"

Yurt genelinde birçok özel ve resmi projede çözüm ortağı olarak yer aldıklarını anlatan Ömer Karadeli, 2013 yılında devreye aldıkları fabrika binası ve yapı kimyasalları tesisi ile kapasitelerini ikiye katladıklarını hatırlattı.Yapı kimyasalları bölümünde yıllık 100 bin ton, EPS bölümünde ise 600 bin metreküp üretim kapasitelerinin bulunduğunu dile getiren Karadeli, "Ürün yelpazemizi üretim ve tedarik anlamında genişletmeyi planlıyoruz. Yalıtım malzemelerinin pazara sunulmasında da bir kalite çizgisi oluşturmak istiyoruz" ifadesini kullandı. Buna ilave yapı ve strofor ürünleri ile ilgili Ar-Ge çalışmaları yürüttüklerini ayrıca yangın yönetmeliğine uygun ürünler üzerinde çalıştıklarını aktaran Karadeli, "2016 yılında ürünlerimize yapı kimyasallarında hammadde olarak kullanılan, agrega ve zemin kaplamasında su izolasyonu görevi gören poliürayı da ekledik" diye konuştu.

"Hedef pazarımız Kuzey Afrika"

Üretimlerinin yüzde 20’sini Kuzey Irak, Kırgızistan, Özbekistan ve Azerbaycan’a ihraç ettiklerini ve hedef pazarları arasına Kuzey Afrika ülkelerinin bulunduğuna dikkat çeken Ömer Karadeli, "Kuzey Irak’ta bir bayimiz bulunuyor. Türkiye’de ise 300 bayimiz mevcut. Yeni dönemde iç pazardaki satışları yüzde 50 artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Sektör sorunları noktasında yönetmeliklerde sıkça yapılan değişikliklerin başlıca sıkıntılarını oluşturduğuna işaret eden Karadeli, şunları kaydetti: "Ayrıca piyasalarda kalite ve kârlılık erozyonu söz konusu. Pazardaki hızlı büyüme trendinin varlığı yeni firmaların da pazara girmesine sebep oluyor. Bu durum kalite ve fiyat politikalarını her geçen gün geriye doğru götürüyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir