TCDD iltisak hattı ile Mersin Limanı’na ulaşım kolaylaşacak

“Bölgenin ihtiyaçlarını proaktif politikalar neticesinde şekillendiren yönetim yapımız, sanayicinin ihtiyaç duyacağı lojistik yatırımların tamamlanması, arsa tahsis bedelimizin uygun olması gibi birçok etkenle yatırım için yer arayan tüm sanayicileri İncesu'ya davet ediyoruz.”

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HALİT ÖZKAYA - İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı

Kayseri - Adana Devlet Karayolu üzerinde, 740 hektarlık alanda kurulan İncesu Organize Sanayi Bölgesi’nde 2003 yılında başlayan yol, su ve elektrik gibi altyapı çalışmaları 2006 yılında tamamlandı. İlk tesisin 2006 yılında açıldığı İncesu OSB’de, 2009 yılında bölgeye doğalgazın gelmesiyle birlikte yatırımlar hız kazandı. Yatırımcılar açısından bölgeyi cazip kılacak bir diğer projemiz için ise girişimlerimiz tamamlandı. Demiryoluna sınır olan bölgemizin, demiryolu taşımacılığını kolaylaştırmak için 200 dönüm büyüklüğünde bir araziyi ‘Devlet Demir Yolları (TCDD) Yük İndirme Bindirme Merkezi’ olarak planladık. DDY tarafından da uygun görülen bu çalışma, şu an projelendirme aşamasında. Bu sayede Mersin Limanı’na olan 285 kilometrelik mesafeyi, TCDD iltisak hattı ile kolay ulaşılabilir hale getirmiş olacağız. Aynı şekilde bölgemizin Kayseri OSB ile olan mesafesinin de yeni yapılan güney çevreyolu ile hem mesafe hem de süre olarak fark edilir seviyede kısaldığını görüyoruz. Bunun da Kayseri OSB’de yatırımları olan firmalar için ilave yatırımlarında İncesu OSB’yi tercih etmeleri adına önemli olduğu kanaatindeyim.

Yatırım için yer arayan sanayiciyi davet ediyoruz

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2004 yılından itibaren üstlendiğim İncesu OSB, bugün 30 tesisinde bin 100 kişiye istihdam sağlıyor. Bölgemiz, aylık 3.5 milyon kwh elektrik tüketimi ve 700 bin metreküp doğalgaz tüketimi ile sanayi üretiminin büyüklüğüne işaret ediyor. İncesu OSB’de toplam 250 bin metrekare kapalı alanda seramikten taş yününe, süngerden ısı yalıtımına, geri kazanımdan tekstil üretimine kadar çok değişik sektörlerde üretim devam ediyor. Şu anda bölgemizde yer alan BETEK, Turkuaz Seramik, TerraWool, Form Sünger gibi büyük ölçekli tesisler, bölgemizdeki istihdamın da yüzde 80’ini sağlıyor. Tüm dünyaya ürün gönderebilen, kendi elektriğini üreten, altyapı çalışmalarını tamamlanmış İncesu OSB, yeni yatırımlara imkan sunar hale geldi. Bölgemizde arsa tahsis bedeli 30 TL/metrekare olarak uygulanırken, yatırım için yer arayan sanayicilerimizi İncesu OSB’ye davet ediyoruz.

Meslek lisesi ile ara eleman sorunu çözülecek

Öte yandan, Kayseri Valiliği tarafından yapımı tamamlanan meslek lisesi ile nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayıp, sanayicilerin bu yöndeki sorunlarının çözümü için gereken imkanı yaratmış olacağız. Okulda bölgemiz sanayi tesislerinin ihtiyacına dönük bölümlerin açılması için de ilgililerle görüşme yapıyoruz. Bölgemizde yatırımlar arttıkça bu alanda da bir netlik ortaya çıkacak. Farklı bir ifadeyle bölgemizdeki yatırımları ve ihtiyaçları bir arada gözetiyoruz. Tüm yatırımlar tamamlandığında ve bölgenin sanayi yapısı ortaya çıktığında nitelikli ara eleman bulma noktasında da herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.

Bölgenin ihtiyaçlarını proaktif politikalar neticesinde şekillendiren yönetim yapımız, sanayicinin ihtiyaç duyacağı lojistik yatırımların tamamlanması, arsa tahsis bedelimizin uygun olması gibi birçok etkenle yatırım için yer arayan tüm sanayicileri İncesu'ya davet ediyoruz. Bununla birlikte ulusal ve uluslararası markaların da demiryolu avantajı sebebiyle bölgemize yönelmeye başlaması bizleri orta vadeli yatırım planları noktasında umutlandırıyor.