Ziraat Bankası, Bank Asya'dan vazgeçti

Ziraat Bankası, Bank Asya ile resmi olmayan satın alma görüşmelerini öncelikleriyle uyumlu olmadığı gerekçesiyle sonlandırma kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Katılım bankası kurma çalışmaları yapan Ziraat Bankası, Bank Asya ile yaptığı resmi olmayan satın alma görüşmelerini bankanın öncelikleriyle uyumlu olmadığı gerekçesiyle sonlandırma kararı aldı.

Ziraat Bankası'ndan KAP'a yapılan açıklamada, "Bank Asya'nın imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına ilişkin resmi sürecin başlatılmasının bu aşamada bankamız öncelikleri ile uyumlu olmadığı sonucuna varılmış, görüşmelerin bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Borsa İstanbul 14 Ağustos'ta yaptığı açıklamada Bank Asya'nın hisselerini bankanın ortaklık yapısındaki belirsizlik netleşene kadar kapalı kalacağını açıklamıştı.

Bank Asya: Faaliyetimizi olağan şekilde sürdürüyoruz

Öte yandan Bank Asya, akşam saatlerinde KAP'a yaptığı açıklamada, "Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik resmi teklif iletilmesi halinde satış görüşmelerinin başlatılacağı ifade edilmiştir. Söz konusu banka tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan özel durum açıklamasından, Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik görüşmeleri başlatacak resmi bir teklifin yapılmayacağı anlaşılmıştır" dedi.

Açıklamada, hisselerinin yüzde 54'ü halka açık olan bankanın mevcut ortaklık yapısı ve yönetimine ilişkin herhangi bir belirsizlik bulunmadığı belirtilerek, "Bankamız olağan bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir