AB Komisyonu'ndan doğalgazda tavan fiyat uygulanması teklifi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, vadeli doğalgaz fiyatında megavatsaat başına 275 euro tavan fiyat uygulanmasını teklif etti.

Abone ol

AB Komisyonu'nun teklifine göre, Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören kasım vadeli gaz kontratına tavan fiyat uygulanacak. Tavan fiyatın megavatsaat başına 275 euro düzeyinde olacağı belirtildi.

AB ülkelerinin enerji bakanları, Komisyon’un söz konusu teklifini değerlendirmek üzere 24 Kasım’da bir araya gelecekler.

COVID-19 salgını ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle AB ülkeleri son dönemde doğalgaza yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalıyor.

TTF'de işlem gören vadeli gaz kontrat fiyatı, ağustosta megavatsaat başına 340 avroya kadar çıkarken bugün ise 119,5 avrodan işlem görüyor.

'Netanyahu'nun bu kadar aptal olmadığını düşünüyorduk' Dilan ve Engin Polat çiftine bir suçtan tahliye kararı Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili eşinden açıklama İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı S&P, İsrail'in kredi notunu düşürdü