AB, Trump'a karşı önlemler paketi hazırlıyor

AB, ABD Başkanı Trump’ın İran yaptırımları ve Avrupalı şirketlere yönelik olası ek vergilerine karşı yeni önlemler paketi hazırlıyor.

Abone ol

Avrupa Birliği (AB), ABD Başkanı Donald Trump’ın İran yaptırımları ve Avrupalı şirketlere yönelik olası ek vergilerine karşı hazırlıkları hızlandırdı. 

DW'nin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ağustos ayında yürürlüğe koyacağı İran yaptırımları, Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları toplantısında ele alındı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, toplantıda birçok "somut fikir" öne sürüldüğünü söyledi. Bu fikirlerin Avrupa Komisyonu'nun önerdiği adımları tamamlayıcı nitelikte olduğunu kaydeden Mogherini ABD yaptırımlarına karşı paketin "önümüzdeki haftalarda" tamamlanacağını belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de ticarette uluslararası kurallara uyulması çağrısını yaptı.

Hisarcıklıoğlu: KKTC’de güçlü bir özel sektörün varlığı önemli “En iyi işveren tanımı çok değişti, insani dokunuşlar paradan önemli” Vodafone, müşterilerine 100 milyon TL değer yaratacak Siyaset gibi özel sektör de artık önünü görmek istiyor 43. İstanbul Film Festivali bütün hızıyla başladı