Akdeniz'de yine göçmen faciası

Libya'da, cumartesi gece saatlerinde batan bir teknedeki 100'den fazla kaçak göçmenin kaybolduğu ve ölmüş olmalarından endişe ediliyor.

Abone ol

Libya Yasa Dışı Göç İdaresi yetkilisi Nasır Uneybe, başkent Trablus ve El-Hums kentleri arasındaki El-Garabulli bölgesinde yaklaşık 200 kişiyi taşıyan göçmen teknesinin cumartesi gece saatlerinde battığını söyledi.

Sahil güvenlik ve Libya Kızılayı ekiplerinin Hums kıyılarından 37 cesedi topladığını belirten Uneybe, gemideki diğer göçmenlerden haber alınamadığını ve bunların ölmüş olabileceğini kaydetti. 

Uneybe, son dört gün içinde, ikinci kez göçmenlerin bulunduğu teknenin battığını belirterek, bu tür vakalara müdahale konusunda ellerinde yeterli imkan bulunmadığını belirtti. Uneybe, "Libya kurtarma ekibinin imkanlarınca ciddi bir yetersizlik var. Biz devlete bağlı resmi birim olmaktan uzak, adeta gönüllü kişilermişiz gibi çalışıyoruz" diye konuştu.

Dolar/TL bugün ne kadar? LGS başvuruları bugün sona eriyor Altın fiyatlarında yeni zirve Bakan Işıkhan'dan emekli maaşlarına zam mesajı İstanbul'da büyük yangın