Gottemoeller: S-400 NATO sistemlerine entegre edilemiyor'

NATO Genel Sekreteri Yardımcısı Gottemoeller, S-400 füze savunma sistemlerinin NATO sistemlerine entegre edilemediğini, bu sistemleri almadan önce konunun incelenmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Yardımcısı Gottemoeller, S-400 füze savunma sistemlerinin NATO sistemlerine entegre edilemediğini belirterek "Bir NATO ülkesi, bu sistemleri almadan önce bu konu incelenmeli" dedi.

Sputnik'te yer alan haberde, Atina'daki temasları sırasında açıklamalarda bulunan Gottemoeller, "Füze savunma sistemlerine gelecek olursak, NATO üyeleri, en yüksek etkinliğin yalnızca NATO sistemleriyle işbirliği yapılarak sağlanabileceğini düşünüyor. Bu sistemleri incelemek istiyoruz. S-400 sistemleri, NATO ülkelerinin sistemlerine entegre edilemiyor. Bu nedenle, bir NATO üyesi söz konusu sistemleri almaya karar vermeden önce bu hususu değerlendirmeli" dedi.

Gottemoeller, daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma füzeleri alma kararına saygı duyduklarını söylemişti. Gottemoeller, "NATO, üyelerinin silah alımı konusundaki kararlarına saygı duymaktadır. NATO’nun gerçekten üzerinde odaklandığı konu ise tüm müttefikler için etkili savunma. Altını çizmek istediğimiz noktalardan biri (sistemlerin) birlikte çalışabilirliğinin çok önemli olduğu. Çünkü caydırıcılık ve karşılıklı savunma sağlamak için sistemlerimiz birlikte çalışabilirse müttefiklerimizi en iyi şekilde savunabiliriz. Ancak NATO, müttefiklerinin kararlarını dikte etmez" ifadelerini kullanmıştı.

Dolar/TL bugün ne kadar? Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem 2022-2023 dönemi bitkisel ürün denge tabloları açıklandı LGS başvuruları bugün sona eriyor Altın fiyatlarında yeni zirve