'Suriye, İsrail uçağını düşürdü' iddiası

Suriye hava savunma sistemlerinin ülkenin güneyinde İsrail'e ait bir uçağı düşürdüğü iddia edildi. İsrail'den yapılan açıklamada ise, iddialar yalanlandı.

Abone ol

Suriye hava savunmasının, ülkenin güneyindeki el-Kisva köyü üzerindeki hava sahasında bir İsrail uçağı ile 4 füzeyi vurarak imha ettiği belirtildi.

Sputnik'in aktardığına göre, Suriye devlet televizyonu, Suriye hava savunmasının Şam kırsalındaki el-Kisva köyüne yönelik füze saldırısını başarıyla püskürtmeye devam ettiğini aktardı. Şu ana kadar hiçbir füzenin hedefine ulaşmadığı kaydedildi.

Suriye güvenlik güçlerinden bir kaynak Sputnik’e açıklamasında, “Hava savunmamız bir İsrail savaş uçağını ve 4 füzeyi, onlar hedeflerine ulaşmadan vurdu” dedi.

Böylelikle El-Kisva yakınlarındaki hedeflere yöneltilen tüm füzelerin imha edildiğini aktaran kaynak, “Hava savunmamız, tüm düşman hedefleri büyük bir hassasiyetle vurma yeteneğine sahip” diye konuştu.

İsrailli yetkililer tarafından yapılan açıklamada ise uçak düşürme iddiası yalanlandı, ancak saldırı konusunda bilgi verilmedi.

Borsa günü yükselişle tamamladı Dışişleri'nden ABD'nin 2023 İnsan Hakları Raporu'na tepki Bahçıvan: Hedeflere ulaşmak nitelikli insana yatırımla mümkün Biden, 1915 olayları için yine 'soykırım' ifadesini kullandı KCK'nın sözde Almanya sorumlusu İstanbul'da yakalandı