"Trump ile 'her an' görüşmeye hazırım"

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, "Trump ile "her an" görüşmeye hazırım ancak yaptırımlar sürerse başka bir yol seçebilirim." açıklamasında bulundu.

Abone ol

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Kore Yarımadası'ndaki nükleer silahların yok edilmesine ilişkin ortak hedeflerine ulaşmak için ABD Başkanı Donald Trump ile herhangi bir tarihte yeniden görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Ancak Kim, ABD'nin yaptırımlarını ve baskıyı sürdürmeye devam etmesi halinde alternatif bir yol seçmek zorunda kalacağını belirtti.

Kim, dün devlet televizyonundan yayınlanan yeni yıl konuşmasında nükleer silahlardan arınma konusunda "çok istekli" olduğunu" ifade etti ve "içeride ve dışarıda nükleer silah yapmayacağımızı, test etmeyeceğimizi, kullanmayacağımızı ve çoğaltmayacağımızı" açıkladık" dedi.

Kim, Pyongyang'ın "çeşitli etkin önlemler aldığını" ve Washington'un da "güvenilir önlemler ve mukabil etkin eylemlerle yanıt vermesi halinde... ikili ilişkilerin hızla gelişeceğini" söyledi.

Kim, "İlerde herhangi bir zaman, ABD Başkanı ile yeniden oturup görüşmeye her zaman hazırım ve uluslararası toplumun memnuniyetle karşılayacağı bir sonuç elde etmek için çok çalışacağım" dedi.

Kuzey Kore lideri, "ABD'nin tek taraflı taleplerde bulunmayı sürdürmesi, uyguladığı yaptırımları ve baskıları değiştirmemesi halinde" ise Kuzey Kore'nin "kendi egemenliğini savunmak için yeni bir yol seçmekten başka seçeneği kalmayacağı" uyarısında bulundu.

Kim'in "yeni bir yol" derken neyi kastettiği açık değil, ancak bu ifadelerinin, Kuzey Kore'nin uzun zamandır güvenliği için gerekli olduğunu düşündüğü nükleer silah programından vazgeçmek isteyip istemediği konusundaki şüpheleri daha da artırması bekleniyor.

Trump da yanıt olarak Twitter'da yaptığı açıklamada "Kuzey Kore'nin büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu çok iyi anlayan Başkan Kim ile görüşmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

Küresel askeri harcamalarda rekor: 2 trilyon 443 milyar dolar Marka tescilinde 5 kritik nokta Sarev’in 2024 hedefi 24 milyon dolar ciro Borusan EnBW Enerji, yenilebilir enerji yatırımlarını RES projeleri ile sürdürüyor Akfen Yenilebilir Enerji, 2024’te 1.700 GWh üretim hedefliyor