Trump'tan NAFTA için yeni açıklama

ABD Başkanı Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşmasının imzalanması için kasım ayında ülkesinde düzenlenecek Kongre seçimlerinin tamamlanmasını bekleyecek.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News kanalına verdiği özel mülakatta, ABD, Kanada ve Meksika arasında müzakeresi devam eden Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşmasının (NAFTA) hakkında değerlendirmelerde bulundu.

NAFTA'nın yeniden imzalanması için 6 Kasım'da düzenlenecek ABD Kongresi seçimlerinin tamamlanmasını bekleyeceğini ifade eden Trump, "NAFTA'yı yarın da imzalayabilirim ancak bu konuda mutlu değilim. Anlaşmayı daha adil hale getirmek istiyorum." yorumunu yaptı.

Trump'ın "tarihin en kötü anlaşması" olarak tanımladığı ve 1994'ten bu yana yürürlükte olan NAFTA'nın ABD, Kanada ve Meksika arasında yeniden müzakere edilmesi geçen sene başladı ancak henüz tamamlanmadı.

Uzmanlar, Trump hükümetinin çelik ve alüminyum ithalatına ek gümrük vergisi getirme kararının üç ülke arasındaki ticari gerginliği tırmandırdığına işaret ederek kararın NAFTA'nın yeniden müzakeresinde de güçlük yaratabileceğine dikkati çekiyor.

Kanada'nın ABD'ye 12,6 milyar dolar değerindeki yeni ek gümrük tarifeleri uygulaması da bugün yürürlüğe girdi.

Belediye başkanı seçilen 4 ismin vekilliği sona erdi İsviçre'de yasaklanmıştı... Beypazarı Soda'dan ilk açıklama YSK'dan 8 partiye 2 il, 11 ilçe ve 7 beldede ret Alfa Romeo’nun yeni modeli Milano'nun adı değişti Yeni nesil Tiguan Türkiye’de satışta, işte fiyatı ve özellikleri...