Bebeciler, katma değerli üretim için üniversiteye öğrenci bekliyor

Türkiye’deki bebe ve çocuk konfeksiyon ürünlerinin yaklaşık yüzde 80’inin Bursa’da üretildiğine dikkati çeken BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, “BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’ndaki moda-tasarım bölümüne öğrenci kabulüne başlanmasını ısrarla bekliyoruz” dedi.

Abone ol

BURSA (DÜNYA) – Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Ömer Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit’i ziyaret ederek moda-tasarım bölümü hakkında bilgi aldı.

Yeni modeller ve daha çok katma değerli ürünlerin imali için moda ve tasarım çalışmalarında BUÜ ile yakın ilişki içinde olmak istediklerini söyleyen BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, “Türkiye’de üretilen bebe ve çocuk konfeksiyon ürünlerinin yaklaşık yüzde 80’i Bursa’da ve üyelerimiz tarafından imal ediliyor. Fuarlar ve yurtdışı çalışmalarıyla da önemli ölçüde dışsatım gerçekleştiriliyor. Ur-Ge çalışmalarımızı ise aralıksız sürdürüyoruz. Açılışı iki yıl önce YÖK tarafından onaylanan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’ndaki moda-tasarım bölümüne öğrenci kabulüne başlanmasını ısrarla bekliyoruz” diye konuştu.

BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit de, moda-tasarım bölümünün öğretim üyesi kadrosunun tamamlanmak üzere olduğunu, öğrenci alımı için YÖK ile görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Ziyarette BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Eyüp Otman ve Adem Çolak ile birlikte Yönetim Kurulu üyesi Faruk Yılmaz da hazır bulundular.

'Netanyahu'nun bu kadar aptal olmadığını düşünüyorduk' İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı S&P, İsrail'in kredi notunu düşürdü Türkiye nüfusunun dörtte biri çocuk Martta sıcaklık ortalamanın üzerine çıktı