Türkiye’nin robotları Bursa’da yarışacak

Özel Bursa Kültür Okulları’nın bu yıl 2’incisini düzenleyeceği Robolution Robot Yarışması 9-10 Mart tarihlerinde Bursa’da yapılacak. ‘Dijital Gelecekte İyi İnsan’ mottosuyla yapılacak Robolution 2019’da robotlar 4 kategoride yarışacak.

Abone ol

BURSA (DÜNYA) - Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut, Robolution 2019’un 400’ün üzerinde robotun yarışacağı bir festival olacağını söyledi. Robolution Robot Yarışması’nın, Bursa’ya ve Bursa’daki eğitime önemli katkı sağladığını belirten Bulut, “Şehrimizi böyle güzel organizasyonlarla Türkiye gündemine taşımak ve topluma ümit aşılayabilmek bizleri gururlandırıyor” dedi.

Bugün karşılığı olan birçok mesleğin, gelecekte karşılığı olmayacağını ve öğrencilerini bu geleceğe uygun bir şekilde hazırlamak istediklerini belirten Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya da, 2010 yılında okullarında kodlama, algoritmik düşünce, 3d tasarım ve robotik uygulamalar sürecini başlattıklarını belirtti. Sırakaya; “Bilişim araçlarının tüketim ve eğlence için kullanımının yanı sıra, doğru şekilde kullanılırsa üretim araçlarına dönüşebileceğinin farkındayız. Bunun için öğrencilerimizi nitelikli bir eğitim ve planlamayla bu kazanımları aşılamayı hedefledik. Fakat çocuklarımızı bu geleceğe hazırlarken, iyi bir insan olmalarını da istiyoruz. Bu yüzden Robolution 2019’un mottosunu ‘Dijital Gelecekte İyi İnsan’ olarak belirledik. 9 Mart Cumartesi günü Prof. Dr. Selçuk Özdemir ve Prof. Dr. Mustafa Özcan’ın katılımıyla bu konuyu da ele alacağız” diye konuştu.

Özel Bursa Kültür Okulları tarafından 9-10 Mart tarihlerinde bu yıl 2’incisi düzenlenecek Robolution Robot Yarışmasında, ülke genelindeki çeşitli liseler ile ODTÜ, Marmara Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi gibi ülkemizin seçkin üniversitelerinden 350 yarışmacının 400’ü aşkın robotu, çizgi izleyen, hızlı çizgi izleyen, mini sumo ve arazi robot olmak üzere 4 kategoride yarışacak.

Ulusal düzeyde gerçekleştirilecek olan yarışmada her kategoride ilk üç dereceye giren yarışmacılara çeşitli para ödülleri verilecek.

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried'e 25 yıl hapis cezası Habur Gümrük Kapısı'nda 850 kilogram eroin ele geçirildi Erdoğan: Kalkınma hamlelerimizi sürdüreceğiz Turgut Altınok, "600 daire" iddiasına yanıt verdi ABD'de tüketici güven endeksi martta yukarı yönlü revize edildi