IMF'den 'yeni program' açıklaması

IMF Dış İlişkiler Müdürü Rica, Türkiye'nin açıkladığı yeni tedbir ve tahminleri not ettiklerini belirterek, birkaç hafta içinde yapılacak yıllık toplantı sırasında Fon'un kendi makroekonomik tahminlerini duyuracağını bildirdi.

Abone ol

IMF Dış İlişkiler Müdürü Gerry Rice, dün düzenlediği haftalık basın toplantısında Türk hükümetinin dün açıkladığı Yeni Ekonomik Program'ı ve burada açıklanan makroekonomik tahminleri not ettiklerini söyledi.

Katılımcıların Türkiye'ye ilişkin sorusunu yanıtlayan Rice, "Yapılan açıklamaları ve tahminleri not ettik. Bu tahminleri ve Türk otoritelerin hedeflerini başarmalarına yardım edecek tedbirleri daha detaylı değerlendireceğiz. Bunu, Türkiye için daha önce madde 4 kapsamında yayınladığımız raporda yaptığımız tavsiyeler ışığında gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Rice ayrıca, Türkiye için makroekonomik tahminlerin önümüzdeki birkaç hafta içinde yapılacak IMF Yıllık Toplantısı sırasında duyurulacağını ifade etti. 

Dünya Ekonomik Görünüm raporu çerçevesinde güncelleme sürecinde olduklarını vurguladı.

İşte YEP’in görünmeyen yüzü

İş dünyası Yeni Ekonomi Programını değerlendirdi

'Netanyahu'nun bu kadar aptal olmadığını düşünüyorduk' Dilan ve Engin Polat çiftine bir suçtan tahliye kararı Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili eşinden açıklama İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı S&P, İsrail'in kredi notunu düşürdü