"İndirim kampanyaları kasım ayı enflasyonunu aşağıya çekecek"

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ‘Efsane Cuma’ haftası ile zirveye ulaşan indirim kampanyalarının hem organize perakende sektörü hem de tüketici için büyük bir fırsata dönüştüğünü söyledi.

Abone ol

Kasım ayı e-ticaret cirolarının 2021’e göre yüzde 165 artış gösterdiğini açıklayan Sinan Öncel, “Bu yıl ‘Efsane Cuma’nın denk düştüğü 25 Kasım cirolarında 18 Kasım Cuma’ya göre yüzde 184 artış kaydedildi. ‘Efsane Cuma’ haftasındaki artış ise bir önceki haftaya göre yüzde 132 oldu” dedi.

BMD Başkanı Öncel, ocak-ekim döneminde Türkiye’yi ziyaret eden yaklaşık 40 milyon turistin de katkısı ile organize perakende sektörünün verimli bir 10 ay geçirdiğini belirterek şöyle devam etti: “Markalarımız kasım indirimleri ile enflasyonla mücadeleye de önemli bir katkı sundu. İndirimler sayesinde gıda dışı perakendede kasım ayı enflasyonunun düşeceğini öngörüyoruz.”

Ortalama ücret asgari ücretten % 56 fazla “Enflasyonda bedeli sadece biz ödemeyelim” Kompost uygulamalar metan emisyonunu %26 azaltabilir ASKO Holding, AXCS markası ile ABD pazarında Sarp Intermodal likit kimyasal taşımaları yüzde 25 artıracak