Euro Bölgesi İmalat PMI 18 ayın en düşüğünde

Euro Bölgesi İmalat PMI haziranda 55.0 ile 18 ayın en düşük düzeyine geriledi.

Abone ol

Euro Bölgesi özel sektör işletme büyümesi, hizmet şirketlerinin desteğiyle Haziran'da toparlanırken, ikinci çeyrek sektör büyümesini de beklentilerin üzerinde tamamladı. Ancak ticarete ilişkin endişelerle imalat 18 ayın en zayıf büyümesini kaydetti.

IHS Markit tarafından yapılan açıklamada hizmet sektöründeki güçlenmenin Haziran'da Euro Bölgesi büyümesine katkı sağladığı vurgulandı.

Mayıs ayında 55.5 düzeyinde olan İmalat PMI'ın haziranda 55.0 düzeyine gerilediği bildirilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Euro Bölgesi Bileşik PMI Mayıs'taki 54.1 düzeyinden Haziran'da 54.8'e yükselerek iki ayın zirvesini gördü.

Euro Bölgesi Hizmet PMI Faliyet Endeksi Mayıs'ta 53.8 düzeyindeyken, Haziran'da 55.0'e yükselerek dört ayın zirvesini gördü.

Euro Bölgesi İmalat PMI Üretim Endeksi Mayıs'taki 54.8 düzeyinden 54.3 düzeyine gerileyerek 19 ayın en düşük düzeyine gerilemiş oldu.

Euro Bölgesi İmalat PMI ise Mayıs'taki 55.5 düzeyinden Haziran'da 55.0 düzeyine gerileyerek 18 ayın en düşük düzeyine gerilemiş oldu.  

Açıklamada imalatın özellikle gelecek aylarda düşmesinin olası olduğu, şirketlerin ticaret savaşı ve siyasi belirsizlikleri en büyük endişeler olarak gördüğü belirtildi.

Hizmet sektörünün performansının imalattaki düşüşü dengelemeye yardımcı olduğu vurgulanan açıklamada Euro Bölgesi'nin ikinci çeyrekte yüzde 0.5 büyüyeyeceği öngörüldü.

Borsa günü 1,36 puanlık düşüşle tamamladı Belediye başkanı seçilen 4 ismin vekilliği sona erdi YSK'dan 8 partiye 2 il, 11 ilçe ve 7 beldede ret İsviçre'de yasaklanmıştı... Beypazarı Soda'dan ilk açıklama Hazine 5,6 milyar liralık kira sertifikası ihraç etti