Hazine, eurobond ihracında 2,25 milyar dolar borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2029 vadeli eurobond ihracını 2.25 milyar dolar borçlanma ile tamamladı.

Haber Merkezi | Abone ol

Hazine'den yapılan açıklamada, 14 Mart 2029 vadeli tahvilin ihracında kupon oranının %9.375, getiri oranının %9.50 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Refinitiv servislerinden IFR'da yer alan ve bankacılık kaynaklarına dayandırılan haberde, ilk getiri beklentisi %9.75 civarı olarak açıklanan ihraçta nihai getirinin %9.5 oldu olduğu belirtilmişti.

Hazine'nin açıklamasına göre, ihraca 200'e yakın yatırımcı, ihraç tutarının 3 katından fazla talep gösterdi. Tahvilin %35’i Birleşik Krallık, %21’i ABD, %19’u Türkiye, %14’ü diğer Avrupa ülkeleri, %10'u Orta Doğu ve %1'i diğer ülkelerdeki yatırımcılara satıldı.

Hazine dün tahvil ihracı için Deutsche Bank, HSBC ve JPMorgan'a yetki vermişti.

Bu tahvil ihracıyla birlikte 2023 yılında uluslararası sermaye piyasalarından toplam 5 milyar dolar tutarında finansman sağlanmış oldu.

36 bin sözleşmeli sağlık personel istihdamı Resmi Gazete'de AB'nin enerji sepetinde son 3 yılda Rus gazının yerini LNG aldı “Türk Yatırım Masası fikri cesaret verici olacak” Un ihracatındaki liderlik artık makine üretimine de taşınıyor “Avrupa, ABD'ye göre daha az çalışkan ve hırslı”