ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden 'kapatma' açıklaması

Güvenlik nedeniyle bugün kapalı olan ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin, yarın da kapalı olacağı bildirildi. Büyükelçilik Sözcüsü Gainer ise, elçiliğin yarın açık olacağını, ancak vize ve ABD vatandaşlarına yönelik hizmetlerin verilmeyeceğini açıkladı.

Abone ol

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, "güvenlik tehdidi" gerekçesiyle, 6 Mart Salı günü de kapalı olacak.

ABD Büyükelçiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, elçilik hizmetlerinin ne zaman başlayacağı daha sonra duyurulacak.

Sadece acil hizmetlerin verileceği belirtilen açıklamada, ABD vatandaşlarından büyükelçilik binasından uzak durmaları istendi ve şu uyarılar yapıldı:

- Büyük kalabalıklardan uzak durun,

- Elçilik'ten uzak durun,

- Popüler turistik alanları, alışveriş merkezlerini, alışveriş bölgelerini ve spor-eğlence merkezlerini ziyaret etmeyi tercih ederseniz, kişisel güvenlik durumunuzu ve duyarlılığınızı artırın,

- Güvenliğiniz ile ilgili ailenizi ve arkadaşlarınızı bilgilendirin,

- Gelişmeler için yerel medyayı izleyin,

- Dikkat çekmemeye çalışın.

ABD'nin Ankara Büyükelçilik Sözcüsü David Gainer, elçiliğin yarın açık olacağını, ancak vize ve ABD vatandaşlarına yönelik hizmetlerin verilmeyeceğini açıkladı. Gainer, "Türk polisi ve güvenlik güçlerinin tesislerimizi daha güvenli yapma konusunda devam eden güçlü desteklerinden memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığındaki 4 DEAŞ'lı yakalanmıştı

Ankara’daki ABD Büyükelçiliğine eylem hazırlığında olan, terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

Büyükelçilik bugün de kapalıydı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin internet sitesinde dün yayınlanan açıklamada, "Ankara Elçiliği, güvenlik tehditleri nedeniyle 5 Mart'ta halka kapatılacaktır." ifadeleri kullanılmıştı.

ABD Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığındaki 4 DEAŞ'lı yakalandı

THY uçağının kokpit camı çatladı! Süper Lig'de küme düşen ilk takım belli oldu Türk fizikçiye Harvard'dan önemli ödül Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı Ankara'da sağanak ve kuvvetli fırtına etkili oluyor