Milli Savunma Bakanlığı açıkladı : Komandolar deprem bölgesine gidiyor

Milli Savunma Bakanlığı, Edirne ve Gelibolu’dan komandoların deprem bölgesine gittiğini açıklandı.

Haber Merkezi | Abone ol

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgede İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) ve birçok sivil toplum kuruluşunun ekibi enkaz altındakileri kurtarmaya çalışıyor.

Malatya’da bulunan 2. Ordu’ya bağlı askerler depremin ilk gününden beri arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Bunların yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından deprem bölgelerinde çadırlar da kuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin açıklamasına göre komandolar Malatya ve Kahramanmaraş bölgelerinde görev yapıyor. Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinde ise Mehmetçik görev alıyor. Aynı zamanda felaket bölgesi için “hava yardım koridoru” oluşturulmuş durumda.  

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı’nın açıkladığı bilgilere göre Gelibolu’daki İkinci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı’nda görevli subay, astsubay ve uzman erbaşlar, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı.  

Milli Savunma Bakanlığı’nın bir diğer açıklamasına göre ise Edirne’de konuşlu olan 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nın Birinci Komando Taburu Gaziantep’e doğru yola çıktı.  

ABD'de tüketici güven endeksi martta yukarı yönlü revize edildi Özhaseki: Depreme dirençli yapmamız lazım Kurum: Bizi dönüşüm yaparken göreceksiniz Altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin liraya yükseldi Karabük Üniversitesi ile ilgili paylaşımlara soruşturma: 8 gözaltı