TİKA, Libya'ya 6 ton ilaç gönderdi

TİKA, Libya’ya yaklaşık 6 ton muhtelif ilaç ve tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

Abone ol

Siyasi istikrarsızlıkların yaşandığı Libya’da halk, temel hizmetlere erişim noktasında ciddi sıkıntılar yaşıyor. Hastaneler acil müdahalelerde kullanabilecekleri ilaç ve tıbbi malzemeleri dahi temin etmekte zorlanıyor.

Bu kapsamda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkiye’de temin edilerek Libya'nın Misurata gölgesine ulaştırılan ilaçlar terör mağdurlarının tedavisinde kullanılmak üzere yetkililere teslim edildi.

Misurata Belediye Meclisi Sağlık Daimi Komitesi Başkanı Muhammed EL-Tumi, Türkiye’ye ve TİKA’ya şükranlarına ifade ederek, TİKA tarafından temin edilen ilaçlara çok ihtiyaç duyduklarını ve bu tıbbi malzemeler için son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılı Libya ziyareti sırasında yapımı kararlaştırılan ve TİKA tarafından inşa edilen Fizyoterapi Hastanesi çalışmalarında da son aşamaya gelindi.

MEB'in yeni müfredatının açıklanacağı tarih belli oldu EKPSS 115 bin adayın katılımıyla 81 ilde yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu! Savaş Ay'ın miras davasında karar çıktı Dilan- Engin Polat çifti hakim karşısında: Gözyaşlarına boğuldu