Türkiye-Suriye sınırını Ruslar korumak istiyor

Lavrov, Suriye-Türkiye sınırındaki güvenli bölgede asayişi Rusya'nın sağlayabileceğini söyledi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Suriye'nin Türkiye sınırında kurulması gündeme gelen "güvenli bölge"de asayişin Rus askeri inzibatı tarafından sağlanabileceğini söyledi.

Rus haber ajanslarında dün yer alan habere göre Lavrov, Çin ve Vietnam basınına yaptığı açıklamada, güvenli bölgenin nasıl işleyeceğini belirlemek için askeri yetkililerin görüştüğünü ve verilecek kararın Suriye ile Ankara'nın çıkarlarını olabildiğince koruyacağını söyledi.

Lavrov, "Ateşkes anlaşmalarını, güvenlik tedbirlerini birleştirmek ve Rus askeri inzibatının getirilerek çatışmasızlık bölgelerinin kurulması konusunda deneyimliyiz... Böyle bir imkan bu tampon bölge için de ihtimaller dahilinde" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonunda yaptığı açıklamada Türkiye sınırında bir güvenli bölge kurulacaksa bu bölgenin Türkiye'nin kontrolünde olması gerektiğini söylemişti.

Dünyada yılın otomobili belli oldu Yargıtay Başkanlığı seçiminin 9. turunda da sonuç çıkmadı ASELSAN'dan 35 milyon dolarlık yurt dışı satış sözleşmesi Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de kaçıncı sırada? Çeyrek altın 4 bin 130 liradan satılıyor