Resmi Gazete

T.C. Resmî Gazete, Türkiye'nin 7 Ekim 1920 günü kurulan ve 7 Şubat 1921 tarihinden itibaren çıkmaya başlayan resmî gazetesidir. Amacı, meclis ve cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yasa, kararname, yönetmelik, genelge gibi kararları yayımlamaktır.

Resmî Gazete'nin hazırlanışı, mevzuat bölümü ve ilân bölümü olmak üzere iki evreden oluşmaktadır. Mevzuat bölümü, "23.5.1928 tarih ve 1322 sayılı "Kanunların ve Nizamnamelerin Sureti Neşir ve İlânı ve Meriyet Tarihi Hakkında Kanun" uyarınca, Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü'nde hazırlanmaktadır.

İlân bölümü, Resmî Gazete'de yayınlanması mecburi olan yargı, ihale ilanları gibi ilanları barındırmaktadır. Eylül 2018'den önce basılı olarak da yayımlanan gazetenin basılma işlemi ise basılma emri verildikten sonra Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü'nce saat 23:00'dan sonra başlamaktaydı. Resmî Gazete, yılda 354 gün basılmakta olup mükerrer sayılarla birlikte yaklaşık 410 sayı yayımlanmaktadır. Resmî Gazete'nin eski sayıları internet ortamında erişime açıktır.

Seyahat acentalarının desteklere başvuru tarihleri belirlendi
LPG tüpü takip sisteminde süre uzatıldı Atama kararları Resmi Gazete'den duyuruldu
Kamuda yeni atamalar yapıldı Gıda ambalajlarında yeni düzenleme Mevzuata uymayana 1 milyon ceza Kamu ihale mevzuatında düzenleme Prim borcu olanlara kolaylık Eski hükümlü işçi alınmasına düzenleme 32 büyük ova korumaya alındı Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı görevden alındı 16 bin 750 genç çiftçiye daha hibe İhracatçı birliklerinin gelirlerine düzenleme 'Kuzey Kore yaptırımları' Resmi Gazete'de Muğla'da bazı bölgeler "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi Üç bakanlığa atama yapıldı Sanayi iş birliğinde rota belirlendi Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında düzenleme İthalat işlemlerindeki e-başvuru sisteminde değişiklik Manyas HES özelleştirmesi onaylandı İthalatta tarife kontenjanları esasları belirlendi Deterjanlara standart getirildi 2 jeotermal kaynak arama sahası ihaleye çıktı 3 bakanlıkta atamalar yapıldı Leyla Zana kararı Resmi Gazete'de 697 sayılı KHK yayımlandı Cam filmi 'ağır kusur' sayıldı Serbest bölgelere yatırım kolaylığı Acentalara havayolu desteği Referandum takvimi netleşti