DÜNYA hedefleri tutturdu, yeni projeler devrede

Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent’in başkanlığındaki bölgeler toplantısında, yılın ilk yarısı değerlendirilirken, 2017’nin ikinci yarısı ve 2018 yılı içinde gerçekleştirilecek projeler belirlendi.

Abone ol

DÜNYA gazetesi, bölgeler toplantısı İstanbul’da yapıldı. Gazetemizin merkez binasında düzenlenen toplantıda, Kayseri’de gerçekleşen 29. Bölgeler Toplantısı sonrası 2017 yılının ilk yarısı değerlendirildi, yeni hedefler ortaya konuldu. DÜNYA Süper Veb Ofset AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent’in başkanlığındaki toplantıda, 2017’nin ikinci yarısı ve 2018 yılı içinde gerçekleştirilecek projeler de belirlendi.

Toplantının açılış konuşmasında, 2017 yılı başında Kayseri’de yapılan toplantıda belirlenen hedeflerin ilk yarı itibariyle tutturulduğunu ve bazılarının da aşıldığını belirten DÜNYA Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent, bölge temsilcilerimize ve başarılı sonuçlarda katkısı olanlara teşekkür etti. “DÜNYA olarak 2017’ye olumlu bir iklimde girdik. Geçen yıl, Türkiye’de yaşanan olağanüstü koşullar ve piyasalarda yaşanan çeşitli sıkıntılar, treni rayından zaman zaman çıkarttı. Hedeflerimizi yakalamakta zorluklar yaşıyorduk.

Bu yıl çok şükür tren rayına oturdu” diyen Demirkent sözlerine şöyle devam etti: “Yılın ilk yarısı itibariyle pek çok hedefimizi tutturduk. Bazı hedeflerimizin de üstüne çıktık. Örneğin son çalışmalarımızdan biri olan 'Türkiye’nin Lider ve Yükselen Markaları' her bakımdan içimize sinen ve okurlarımız tarafından da beğeniyle karşılanan bir çalışma oldu.


Marka olmuş ürün ve hizmetlerin ekonominin gelişmesine katkısı özel bir takdiri ve motivasyonu hak ediyor. Markalaşma, Türkiye için önemli bir hedef. Bizim görevimiz de markalarımızın başarı öykülerini markalaşma çabası içinde bulunan başka şirketlerimize aktarmak. Çünkü onların çalışması vasatlığı aşıyor, fark yaratıyor. İlham kaynağı oluyorlar.

DÜNYA olarak, ‘Markalar’ çalışmamızda olduğu gibi, işlevsel, Türkiye ekonomisinin gelişmesini destekleyen daha fazla çalışmaya imza atmamız gerekiyor. Herkes gibi bizim de işimizi, üstümüze düşeni en iyi şekilde yapmamız lazım. Mutlaka hatalarımız vardır. Daha çok yapabilseydik diyebildiğimiz noktalar vardır. Ama görüyorum ki, bu yıl bölgelerimizden pek çok arkadaşım görevini layıkıyla yaptı. İşleri kolay değildi. Hepsine içten teşekkür ediyorum.”

E-abonelik hızla artıyor

DÜNYA gazetesinin e-abonelik uygulamasının dikkat çekici bir artış trendinde olduğunu da ifade eden Demirkent, “Teknolojideki değişim, mecraları ve okurun ihtiyaçlarını da değiştiriyor. Bu ihtiyaçlara cevap vermek için birçok adım attık.

Okur dostu, kolay erişilebilen ve okunan bir elektronik gazete ortaya çıkardık. Böylelikle, Türkiye şartlarından ileri gelen kimi dağıtım zorluklarını da aşarak okurlarımıza gazetemizden her an faydalanacakları bir ortam yarattık. Anadolu’daki bazı bürolarımız, bu çabamızı daha da ileriye taşıdı. Sosyal medyayı da iyi kullanarak, bölgelerinde gazetemizin etkinliğini daha da artırmanın yaratıcı yollarını ortaya koydu. Başarılı uygulamaları önümüzdeki dönemde tüm bürolarımıza yaygınlaştıracağız” açıklamasını yaptı.

DÜNYA Executive daha etkin olacak Türkiye ekonomisini yakından takip etmek isteyen uluslararası kuruluşlara ve Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası şirketlerin yöneticilerine yönelik İngilizce olarak hazırlanan ve haftalık olarak hem elektronik ortamda hem de basılı olarak sunulan DÜNYA Executive’in iyi bir başlangıç yaptığına değinen Demirkent bölge temsilcilerine, “Türkiye ekonomisini en yakından izleyenler sizsiniz. Onun için DÜNYA, bölgeleri aracılığıyla ekonominin ve iş hayatının nabzını bu kadar iyi tutabiliyor.

Mart ayında yayınına başladığımız DÜNYA Executive ile Türkiye’deki kayda değer gelişmeleri ve dinamizmi kendi kamuoyumuza olduğu gibi dünya kamuoyuna da doğru ve tarafsız olarak yansıtmak da bizim görevimiz oldu. Executive’in beğenilmesi ve takdir edilmesi ise hepimizi motive etti. Sizlerin desteğiyle DÜNYA Executive’in çok daha etkin bir noktaya geleceğine inanıyorum” diye seslendi.

'İş ve bilgi platformu' kurulacak

DÜNYA Bölgeler yarıyıl değerlendirme toplantısında, önümüzdeki döneme ilişkin çalışmalar ve projeler de ele alındı. Bölge temsilcilerimizin önerisiyle, abonelerimize fayda sağlayacak bir ‘iş ve bilgi platformu’ oluşturulması önümüzdeki süreçte öncelikli olarak odaklanılacak konulardan biri olarak öne çıktı. Ayrıca toplantıda, DÜNYA’yı gelecek kuşak girişimciler ve yöneticilerle buluşturmak için üniversitelere yönelik uygulamalara ilişkin yeni yol ve yöntemler de tartışıldı.

İsrail'in İran'a 3 füze fırlattığı iddia edildi İGA Üst Yöneticiliğine Selahattin Bilgen asaleten atandı Bunu yaparsak deprem sorununu büyük ölçüde hallederiz İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı MEB görevde yükselme atama sonuçları açıklandı