'Hedefimiz, Türk voleybolunu NBA seviyelerinde izlettirmek'

Vestel, spor sponsorluklarında tüketiciyle iletişim halinde olmak gerektiğinin farkında olarak, voleybolu her geçen gün daha da fazla sporsevere izlettirmeyi amaçlıyor. Hedef Vestel’in teknoloji gücünü kullanarak dünyanın en iyisi olan Türk voleybolunu, Basketbol NBA seviyelerinde izlettirmek.

Abone ol

Didem ERYAR ÜNLÜ

Vestel teknoloji gücünü kullanarak dünyanın en iyisi olan Türk voleybolunu, Basketbol NBA seviyelerinde izlettirmeyi amaçlıyor.

Vestel, Türkiye’de voleybolun yükselişine katkıda bulunma hedefiyle, geçtiğimiz Ekim ayında, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) ana sponsoru olduğunu duyurmuş ve 2016- 2017 sezonu ve önümüzdeki sene Türkiye’nin en üst Bayanlar Voleybol Ligi olan “Sultanlar Ligi”ne ismini vermişti.

Türkiye, bugüne kadar bayan voleybolunda 13 Avrupa ve 4 dünya şampiyonluğu kupası kazandı. Son iki Avrupa şampiyonluğu, bu sezon VakıfBank’ın Şampiyonlar Ligi’nde ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de Challange Kupası’nda kazandığı kupalarla geldi.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Vestel’in, son yıllarda hızlı ve büyük atılım yapan Türk voleybolunun, Avrupa ve dünyada kalıcı bir marka olması için tüm gücünü kullanmayı amaçladığını söylüyor.

Vestel ayrıca, erkekler 1. ligi olan Efeler Ligi ile TVF’ye ait diğer müsabaka ve organizasyonların da resmi sponsoru konumunda.

Şirket, TVF tarafından her sene düzenlenen ve Pro Beach Tour olarak adlandırılan Plaj Voleybolu Şampiyonaları ve Kupa Voley’in (Türkiye Kupası) ve Türk voleybolunun geleceğini şekillendiren ve yüzlerce sporcunun yetişmesini sağlayan TVF’nin voleybol okulları Fabrika Voleybol etkinliklerinde de resmi sponsor olarak yer alıyor. Turan Erdoğan, Vestel’in bu sponsorluklarla, voleybolu her alanda, yaşta ve cinsiyette desteklemeyi ve voleybolun marka değerine katkı sağlamayı hedefl ediklerini belirtiyor.

Bu arada, Türkiye’nin takım sporlarındaki açık ara en başarılı branşı olan bayan voleybolu, Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) yaptığı açıklamada bu yıl Avrupa’nın en iyisi seçildi.

Seyirci sayısını artırmayı hedefliyor

Vestel’in spor sponsorluklarında tüketiciyle iletişim halinde olmak gerektiğinin farkında olduğunu ve voleybolu her geçen gün daha da fazla sporsevere izlettirmeyi amaçladığını söyleyen Erdoğan, Vestel’in teknoloji gücünü kullanarak dünyanın en iyisi olan Türk voleybolunu, Basketbol NBA seviyelerinde izlettirmeyi amaçladığını da ifade ediyor. Bu doğrultuda da aynı NBA’deki gibi haftanın en değerli hareketlerinin olduğu videoları, Vestel’in sosyal medya hesaplarından paylaşarak voleybolun güzelliklerini öne çıkarmayı hedefl iyor. Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde bu sezon 12 salonda yaklaşık 140 bin kişi maçları yerinde izledi. Efeler Ligi’nde de bu rakam, 11 salonda yaklaşık 160 bin seyirci oldu. Toplamda da 300 bin seyirci Türkiye’de voleybolu salonlarda izledi.

Manisa'da 41 kilometrelik bisiklet yolu

Vestel, 2015 ve 2016’da, 51 ve 52’nci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turları olan TUR 2015 ve 2016’ye sponsor olarak, bisiklet sporuna da destek verdi. Bu sene Ekim ayında gerçekleşecek turun sponsoru olmaya devam ediyor. Türkiye’de bir ilk olan ve Manisa’nın doğusundan batısına uzanan bisiklet yolu ise, toplamda 41 kilometre uzunluğunda olacak. Manisa’nın İstanbul girişinden başlayıp, İzmir çıkışına kadar devam edecek bisiklet yolunun rotasında OSB, Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi önemli ulaşım noktaları da yer alacak. Bisiklet yolunun altyapı yatırımını Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Altyapının hazırlanmasının ardından Vestel, bisiklet yolunu hem AB standartlarına hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın standartlarına göre kaplayacak. Vestel City’de üretilen yerli malı LED’ler ile aydınlatılacak olan bisiklet yolu bu sayede 24 saat kullanılabilecek, yola belli aralıklarla bilgilendirme ekranları da Vestel tarafından konulacak. Ekranlarda hem bisikletle ilgili hem de sağlıklı yaşam üzerine bilgiler yer alacak. Vestel’in destek verdiği bir diğer alan da e-spor. Bu kapsamda Vestel, Türkiye’de her geçen gün değeri artan League of Legends’ın (LoL) yapımcısı Riot Games ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, LoL Şampiyonluk Ligi’nin yeni partneri oldu.

Genç işsizliğine çareyi ‘oyun’la buldular

Türkiye’de her yıl 900 bin genç, iş gücü piyasasına giriyor. Sadece istihdam politikalarını artırarak tüm bu gençlere iş bulmak zor. Gençlerin çoğu ancak kendi girişimlerini oluşturarak işsizlik sarmalından çıkabiliyor. Genç girişimciliğinin artırılması için yola çıkan “İşte Gençlik” projesi ise, Z kuşağına girişimciliği masa oyunu ile öğretiyor.

Açıklanan son işsizlik verileri gençler için alarm seviyesinde. Ocak ayı işsizlik verilerine göre genç işsizliği bir önceki yılın aynı ayına göre 5.3 puanlı bir artışla yüzde 24.5 olarak gerçekleşti. Bu, son 7 yılın en yüksek oranı. İstihdam seferberliği ile bu yaraya merhem olma yolunda önemli adımlar atıldı. Ancak genç işsizliğinin önüne geçmek için eğlenceli yollar da bulunmuş durumda.

Antalya Avrupa Birliği Çalışmalarını Destekleme Merkezi Derneği’nin İtalya’nın gençlik alanında önde gelen sivil toplum örgütlerinden Joint Derneği’nin ortaklığı ve Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ) iştiraki ile gerçekleştirdiği proje, genç girişimciliğin artırılmasının yolunu oyunla çizdi. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştirilen ve “İşte Gençlik” ismini taşıyan proje “En İyi İş Fikri” yarışmasıyla sonlandı.

Z kuşağını iş dünyasına dahil etme konusunda önemli bir adım atarak bir masa oyunu uygulamasını ve mobil uygulamayı projeleri ile gençlerle buluşturduklarını anlatan “”İşte Gençlik” projesi koordinatörü Bekir Bülend Özsoy, “AB projesi olarak hayata geçirdiğimiz oyun Türkiye ve Avrupa'daki ilk girişimcilik masa oyunu. Sosyal girişimciliği de işlemesi bakımından önemli. AB Bakanlığı iyi uygulama seçti. Ayrıca Harvard Üniversitesi Sosyal Girişim Konferansı'nda oyun sergilendi” diye konuştu.

6 liderlik becerisi...

Oyunla ilgili bilgi veren Özsoy, şunları söyledi: “Oyunumuz üç etaptan oluşuyor. İlki girişimcilik kavramları üzerine bir soru-cevap etabı. Böylece bir farkındalık oluşuyor. Örneğin oyuncular, hayır işiyle sosyal girişimin farkını, girişimciliğin temellerini öğreniyorlar. İkinci etapta gençler kendi iş modellerini oluşturuyorlar. Müşteri kitlelerini, şirket değerlerini, gelir yapılarını belirliyorlar. Dileyen sosyal girişim modelini oluşturuyor. Son etapta ise gençler başarılı girişimcilerin hikayeleriyle tanışıyorlar. QR kodları okutarak videolarını izleyebiliyorlar. Böylece eğlenirken öğreniyorlar. Bu oyunu desteklemesi için bir de mobil uygulama geliştirdik. Ayrıca bu oyun etrafında bir eğitim modülü tasarlayıp kitap haline getirdik. Dolayısıyla farklı kurumlar da bu modülü uygulayabiliyor.”

Proje ile hedefl erinin gençlerin girişimcilik becerilerini artırmak olduğunu söyleyen Özsoy, “Onlara farklı düşünme, risk alma, liderlik, takım çalışması yürütme / doğru iş bölümü yapma, stratejik karar alma ve iletişim gibi altı önemli girişimcilik becerisi kazandırmak istiyoruz” dedi. Özsoy, “Oyun setlerinden edinmek isteyenlere de açığız” şeklinde konuştu. Proje ile geçen 14 ayı değerlendiren Özsoy, “Öncelikle İtalya’ya bir çalışma ziyareti düzenledik. Çalışma ziyaretinde gözlemlediklerimiz, projemizin en önemli ayağı olan eğitim faaliyetlerinin temelini oluşturdu. Kapsamlı bir çalışmayla geliştirdiğimiz modül kapsamında bir de girişimcilik oyunu geliştirdik. Oyunumuz aynı zamanda bir mobil uygulama olarak da hazırlandı. Bu araçların toplamda 150 sivil toplum örgütüne ve bin 500 gence ulaşması hedefl endi” diye konuştu. Projenin “En İyi İş Fikri” yarışmasıyla sonlandığını da hatırlatan Özsoy, birinciliği Nurettin Esentürkün, ikinciliği Kadir Onur Akbal ve üçüncülüğü Uğur Can Hekimin aldığını kaydetti.

AJet ilk tanıtım uçuşunu Ankara'dan İstanbul'a yaptı Dünyanın en lezzetli mantıları açıklandı: Türkiye de listede BOTAŞ'tan açıklama: Doğalgaz fiyatları değişmedi Bakan Uraloğlu açıkladı: Trenlerde emeklilere yüzde 10 indirim Borsa günün ilk yarısında yükseldi