Makine ihracatçılarından DÜNYA'ya teşekkür

DÜNYA Gazetesi Ankara Temsilcisi Ferit Parlak, MAİB tarafından teşekkür plaketine layık görüldü.

Abone ol

YEŞİM ARDIÇ

Makine İhracatçıları Birliği’nin (MAİB) 17’nci Genel Kurulu'nda DÜNYA Gazetesi Ankara Temsilcisi Ferit Parlak'a makine üreticisi ve ihracatçısı sanayicilere verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi verildi.

Törende konuşan Ferit Parlak, makine üreticilerinin son 10 yılda yaptığı çalışmaların tüm sektörlere model olması gerekliliğinin altını çizerek, "Gelişmiş ülkelerle aramızda olan farkı kapatmak için, üretimde 'rüya takımlar' kurmamız; özellikle yurtdışında birlikte davranmak, kendi ayağımıza kurşun sıkmamak gerekiyor. Rüya takım olabilmek için de birbirini tamamlamak gerekiyor” dedi.

Makine üreticilerinin bu birlikteliği yakalayarak, her sektörde özlemi duyulan rüya takımı kurduğunu söyleyen Parlak, “Türkiye’nin makinecileri ülkemizi yurtdışındaki fuarlarda başarıyla temsil ederek üretimini ve ihracatını artırdı. Teknoloji geliştirmeye başladı, teknolojide de rekabet eder hale geldi. Her sektörümüze model olmasını arzuladığım bu yapının güçlenerek büyümesi, bir ekonomi gazetecisi olarak tek dileğim” dedi.

'İşbirliği ile hareket ediyoruz'

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) Başkanı Adnan Dalgakıran, 17’nci Genel Kurulu’na yapan birlikte, 12 yıllık başkanlık yaptığını belirtirken, bu zaman zarfında sektörün ilerlemesi yönünde önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Faaliyetleri sırasında Türkiye’nin önünün teknoloji ile açılacağı öngörüsünden hareketle, makine sektörünü geliştirdiklerini vurgulayan Dalgakıran, başta Tıkır Tıkır kampanyası ile de iyi sonuçlar aldıklarını aktardı.

İsrail'in İran'a 3 füze fırlattığı iddia edildi İGA Üst Yöneticiliğine Selahattin Bilgen asaleten atandı Bunu yaparsak deprem sorununu büyük ölçüde hallederiz İstanbul Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı MEB görevde yükselme atama sonuçları açıklandı