Türk Eximbank Mersin İrtibat Bürosu açıldı

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Akdeniz Bölgesi’nde kredi noktasında ekim sonu itibari ile 2.8 milyar dolara ulaştıklarını ve yıl sonuna kadar Akdeniz Bölgesi’ndeki ihracatçıya yaklaşık 3.5 milyar dolarlık kredi hizmeti vereceklerini kaydetti.

Abone ol

Mersin ihracatçılarını Türk Eximbank’ın hizmetleri ile buluşturacak Türk Eximbank Mersin İrtibat Bürosu açılışı Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) çatısı altında gerçekleştirildi. Mersin milletvekilleri, Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, AKİB başkanları ve Mersin ihracatçılarının katıldığı açılış töreninde, Türk Eximbank’ın Mersin ihracatına verdiği destekler ve önümüzdeki dönem hedefleri değerlendirildi.

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Alican Yamanyılmaz, AKİB adına yaptığı açılış konuşmasında; günümüzde büyümek, gelişmek ve ekonomide ivme kazanmak isteyen ülkeler için en önemli itici gücün ihracat olduğunu vurgulayarak, “Eximbank ihracatçılarımızın en büyük destekçisi konumundadır. Bizler bu desteği son derece önemsemekteyiz. Özellikle Eximbank’ın son dönemde piyasa koşullarına göre son derece uyun faiz oranlarıyla sağladığı krediler bizler için adeta can simidi niteliğindedir” ifadelerini kullandı. AKİB olarak önümüzdeki döneme dair en büyük taleplerinin Eximbank Mersin Şubesi’nin açılması olduğunun altını çizen Yamanyılmaz, Mersin’in ihracat potansiyelinin, kurulacak Eximbank şubesi ile desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Eximbank’ın 2018 yılı Akdeniz Bölgesi kredi desteği yaklaşık 3.5 milyar dolar

Törende konuşan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, dünya ve bölge ticaretinde Akdeniz’e her zamankinden daha yakın olduklarını belirterek, Akdeniz Bölgesi’nde kredi noktasında ekim sonu itibari ile 2.8 milyar dolara ulaştıklarını ve yıl sonuna kadar Akdeniz Bölgesi’ndeki ihracatçıya yaklaşık 3.5 milyar dolarlık kredi hizmeti vereceklerini kaydetti. Türkiye genelinde 15 bin ihracatçı seviyesine ulaşma hedefini gerçekleştirme yolunda Akdeniz Bölgesi’ndeki faaliyetlerini artıracaklarını dile getiren Yıldırım, bölgede toplam 680 firma ile çalıştıklarını belirterek, bu sayının geçen seneden bu seneye yüzde 29’luk bir artış gösterdiğine dikkat çekti. Mersin ihracatçısına sağlanan destek oranlarının da arttığını ifade eden Yıldırım, “Geçen seneden bu seneye Akdeniz’in genelinde sağladığımız destek yüzde 26.8 oranında yükselme kaydetti. Bu oranın büyük bir kısmını Mersin oluşturuyor. Sadece kredi rakamlarını ele alırsak. Mersin’de yüzde 30.8’lik bir artış sağlayabilmişiz” ifadelerini kaydetti. Katma değer yaratan ürünlere özel destek Yüksek teknolojili ve katma değer yaratan ürünlerin ihracatına yönelik özel programları ve destekleri olduğunu ileten Adnan Yıldırım, yeni kurdukları departmanlarla düşük faizli destek programlarında sektörden ziyade yüksek teknolojili ve daha yüksek katma değer üreten, gelecekte ihracatın gelişmesine daha çok katlı sağlayacak olan ürünlere yönelerek, bu anlamda seçici davranmaya başladıklarını aktardı.

Tarım sektörüne ek finansmanın devamlılığı sağlanacak

Yeni başlattıkları “mevsimsel destek programı” kapsamında bu yıl sonuna kadar tarım sektörüne 200 milyon dolarlık ek finansman sağlayacaklarının altını çizen Adnan Yıldırım, tarım sektörünün istihdam, sanayi ve ihracat noktasında stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Yıldırım, program kapsamında desteklenecek tarım ürünü noktasında ürün çeşidi gözetmeyeceklerini söyledi. 2019’da hasat mevsiminin başlamasıyla beraber ağustos ayı öncesinde sağlanacak ek finansmanı tekrar ilan edeceklerini müjdeleyen Yıldırım, “Bu programın devamlılığını sağlayacağız. Program dahilinde yeni ihracatçılarla birlikte mevcut ihracatçılarımızın da müracaatı dahilinde tarıma destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bahçıvan: Hedeflere ulaşmak nitelikli insana yatırımla mümkün Biden, 1915 olayları için yine 'soykırım' ifadesini kullandı KCK'nın sözde Almanya sorumlusu İstanbul'da yakalandı Erdoğan: Almanya'dan daha fazla dayanışma bekliyoruz CHP Genel Başkanı Özel: Taksim'i 1 Mayıs'a açın