KOBİ’ler için Sanayi 4.0 uyumlu yazılım

ALTAY’ın ürettiği “Akıllı Üretim İzleme Yazılımı” KOBİ’lere Sanayi 4.0 fırsatı sunmayı hedefliyor.

Abone ol

Mehmet KAYA

ANKARA – Yazılım sektörünün önde gelen firmalarından ALTAY, KOBİ’lerin de kullanabilmesini amaçladığı “Akıllı Üretim İzleme Yazılımı”nı piyasaya sunmaya hazırlanıyor. DÜNYA’ya açıklamalarda bulunan ALTAY CEO’su Baki Şensoy, “Sanayi 4.0 ya da 4. Sanayi Devrimi.. Bu dönüşümden Türkiye’nin azami düzeyde faydalanması gayesiyle çalışmalar yürütüyoruz. ALTAY, yazılım sektöründeki Türkiye’nin en eski firması olma özelliğiyle, bir yandan da geçmiş deneyimini Endüstri 4.0 alanında da yansıtmaya kararlı.. Bu anlamda Kümelenmeler ile hummalı çalışmalar yürütüyoruz. Çalışmalarının meyvelerini yakın zamanda alacak gibi görünüyoruz” dedi.

Kullanıcıya önemli mali ve teknik yük getirmemek hedefi

ALTAY’ın piyasaya sunmaya hazırlandığı “Akıllı Üretim İzleme Yazılımı”nin kullanıcıya önemli mali ve teknik yük getirmeyecek biçimde tasarlandığını belirten Baki Şensoy, bu yönüyle KOBİ’lerdeki mevcut kadrolar ile kolaylıkla kullanıma alınabilir bir yazılım hedeflendiğini vurguladı.

Baki Şensoy yazılımla ilgili olarak “Faaliyet alanları; talaşlı imalat, elektronik üretim veya sistem/ürün seviyesi üretimler olacak. Bu yazılım tasarımı yapılırken; tüm üretim hatlarının planlanmasında, üretim esnasında olup bitenlerin canlı izlenmesinde, son ürüne kadar sürecin iyileştirilmesinde ve hatasız üretimin hızlanmasında en büyük yardımcı olması hedeflendi. Endüstri 4.0 ile toplam işgücü ihtiyacının azalmasından çok, açılacak yeni iş alanları ile yetkinlik düzeyi düşük işlerden çok daha nitelikli, eğitim ve gelir düzeyi yüksek bir iş gücü yapısına geçişe neden olacak” değerlendirmesini yaptı.

Baki Şensoy, Endüstri 4.0 kavramının, otomasyon, veri alışverişlerini ve üretim teknolojilerini içeren kollektif bir terim olarak ortaya çıktığını belirterek, “Bu devrim nesnelerin interneti, internetin hizmetleri ve siber-fiziksel sistemlerden oluşan bir değerler bütünüdür. Aynı zamanda bu yapı akıllı fabrika sisteminin oluşmasında büyük rol oynayacak” dedi. Üretimde rekabetçi olmanın sadece uygun maliyetle üretmekle sınırlı olmadığına işaret eden Baki Şensoy, “Zamanında ve doğru üretimi yapabilmek artık daha da önemli hale gelmiş durumda. Türkiye’de sıkça gündeme gelen Sanayide Dijital Dönüşüm veya dünyadaki kullanılan terimle Endüstri 4.0 tam olarak bu ana temaya odaklanıyor. Akıllı yazılımların fabrikalara girmesi ve üretim izleme faaliyetlerinde daha çok rol almasına eş zamanlı olarak otonom sistemleri üretim hatlarında daha sıklıkla görülmeye başlaması tesadüf değil” yorumunda bulundu.

Ortalama ücret asgari ücretten % 56 fazla “Enflasyonda bedeli sadece biz ödemeyelim” Kompost uygulamalar metan emisyonunu %26 azaltabilir ASKO Holding, AXCS markası ile ABD pazarında Sarp Intermodal likit kimyasal taşımaları yüzde 25 artıracak