Alibeyköy Barajı’nda sular çekiliyor

İklim değişikliğinin etkileri sonucu uzun süredir yağış alamayan İstanbul’da su seviyesi düşmeye devam ediyor. Kente su sağlayan en önemli barajlardan biri olan Alibeyköy Barajı’nda yağış azlığı nedeniyle doluluk oranı son on yılın en düşük seviyesine inerken, havzada bulunan Güzelce Kemeri ise gün yüzüne çıktı.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Yüksekliği 29,5, uzunluğu 155 metre olan Mimar Sinan’ın eseri Güzelce Kemeri’nin olduğu havzada, suların tamamen çekilmesi, şehrin susuzluğunu gözler önüne serdi. Öncesinde baraj sularının alt gözlerini doldurduğu kemerin olduğu alan ise suyun çekilmesiyle otlarla büründü.

Kentteki barajlarda doluluk oranı son 10 yılın aynı ay ve gününe göre en düşük ikinci doluluk oranı olarak kayıtlara geçerken, Alibeyköy Barajı’ndaki doluluk oranının ise son 10 yılın en düşük seviyesinde olduğu belirtildi. Buna göre toplam 34.14 milyon metreküp kapasitesi bulunan Alibeyköy Barajı'nda 5.98 milyon metreküp su kaldı.

Küresel askeri harcamalarda rekor: 2 trilyon 443 milyar dolar Marka tescilinde 5 kritik nokta Sarev’in 2024 hedefi 24 milyon dolar ciro Borusan EnBW Enerji, yenilebilir enerji yatırımlarını RES projeleri ile sürdürüyor Akfen Yenilebilir Enerji, 2024’te 1.700 GWh üretim hedefliyor