Boyacılık devinden bankacılık eleştirisi: Alman ortağım 30 yıldır anlam veremiyor

Betek Boya Genel Müdürü Küçükoğlu, Alman ortaklarıyla çok iyi geçindiklerini ancak 30 yıldır onlara esnafın neden 5-6 vadeli ürün aldığını anlatamadıklarını söyledi. Küçükoğlu, bankacılık sektörünün bu durumu çözmek için dağıtım kanallarını daha aktif hale getirmesi gerektiği eleştirisini yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Betek Boya Genel Müdürü Küçükoğlu, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuştu.

30 yıldır sektörde olduğunu dile getiren Küçükoğlu, Alman ortaklarına 30 yıldır anlatamadıkları bir durumun olduğunu belirterek, bu konu üzerinden bankacılık sektörüne eleştiride bulundu.

Küçükoğlu, "Dağıtım kanallarımızı karşılayabilmek için esnafa 5-6 ay vadeli ürün veriyoruz. Ben Almanlara bunun neden böyle olduğunu bir türlü anlatamadım. Bir türlü nedenini çözemediler. 'Sizde bankacılık sektörü çok iyi neden bu topa bankacılık sektörü girmiyor' diyorlar."

Küçükoğlu, "Sadece Lutthansa ile taşıma yapmak istiyorlardı onu kırdık 10 yıl önce. Şu anda sadece THY'yi kullanıyorlar. Ancak bu konuda bir türlü ikna edemedik" dedi.

"Dağıtım kanallarına nüfuz edilmesi gerek"

Bankacılık sektörünü bu konuda eleştiren Küçükoğlu, "Bankacılık sektörü esnafımızı daha ucuza finanse edebilir. Kollektif olmamız, güçlerimizi birleştirmemiz lazım. Dağıtım kanallarına bankacılık sektörünün daha çok nüfuz etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

TBB Başkanı Hüseyin Aydın, bu eleştiri üzerine ise, dağıtım kanallarında daha aktif olmaya başladıklarını söyledi. Küçükoğlu, "Biraz daha hızlı olmalıyız" yanıtını verdi.

Betek Boya'nın Türkiye'de Filli Boya, Fawori gibi önemli markaları bulunuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir