Finans Faktoring, 2017 yılı içinde sekiz şube daha açmak istiyor

Finans Faktoring Genel Müdürü Nergis Ayvaz Bumedian, “Toplam 20 adet şube ile birlikte 2017 yılında yaklaşık yüzde 40’lık bir büyüme yakalamayı ve faktoring sektöründeki pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Finanas Faktoring, Türkiye'nin en büyük özel bankalarından biri olan Finansbank’ın yüzde 99.9’luk hissedarı olarak sektörde faaliyet gösteriyor. Önümüzdeki üç yıllık dönemde özellikle KOBİ’lere odaklanarak müşteri sayılarını artırmayı hedeflediklerini belirten Finans Faktoring Genel Müdürü Nergis Ayvaz Bumedian, bu kapsamda önümüzdeki yıl mevcut şubelerine ilave sekiz yeni şube daha açacaklarını açıkladı. Bumedian, “Toplam 20 adet şube ile birlikte 2017 yılında yaklaşık yüzde 40’lık bir büyüme yakalamayı ve faktoring sektöründeki pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Sektörde bulunan 63 faktoring şirketi içinde 2017 yılı sonu itibarıyla ilk 10 arasında yer almayı hedefliyoruz” dedi.

Şirketlerinin yaklaşık 100 çalışanı ve 12 şubesi ile faaliyet gösterdiğini bildiren Nergis Ayvaz Bumedian; bankacılık ve faktoring sektörlerinde uzmanlaşan insan kaynağı ve ‘finansçı’ kimlikleri ile hem sektöre hem de hedef müşteri kitlelerinin bulunduğu KOBİ’lere katma değer kazandırmak için sürekli çalıştıklarını ifade etti. 2014 yılı itibarıyla KOBİ’leri öncelikli müşteri olarak hedefl ediklerini ileten Bumedian; 2014 yılını, 2015 yılını ve bu yılı kapsayan üç yıllık stratejik planları sonucunda tüm altyapı yatırımlarını ‘şubeleşme, teknoloji, süreç iyileştirmesi ve insan kaynağı’ başlıkları altında tamamladıklarının altını çizdi. Bumedian, “Bu yılki hedefl erimize de ulaşacağımız öngörüyoruz. Özellikle ticari faaliyetlerin yoğun olduğu yerlerde konumlandırdığımız 12 şubemiz vasıtasıyla KOBİ işlemlerimizin payında ve müşteri adetlerimizde önemli artışlar sağladık” diye konuştu.

Faaliyete geçtikleri 2010 yılından beri sürekli sektörün ortalama büyümesi üzerinde büyüyerek, pazar paylarını artırdıklarını dile getiren Nergis Ayvaz Bumedian, müşterilerine yönelik faktoring ürün ve hizmetlerini tanıtarak, faktoringin sadece gerektiğinde değil; düzenli ve kalıcı bir büyümenin anahtarı olarak her zaman başvurulabilecekleri bir finansman çözüm paketi olduğunun altını çizdi. Standart faktoring ürünlerinin tümünü ekonomik aktivitenin yoğun olduğu şehirlerde bulunan şubeleri aracılığı ile kolay ulaşılabilir bir şekilde müşterilerine sunduklarını anlatan Bumedian, faturası kesilmiş her türlü ticari alacağa yönelik ödeme araçlarını teşkil eden çek, senetli işlemler, bildirimli/bildirimsiz, teyitli/ teyitsiz temlik işlemler en yaygın kullanılan ürünleri arasında yer aldığını bildirdi. Bumedian, şöyle devam etti: “Ayrıca, genel müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Tedarikçi-Taşeron Finansmanı, Kurumsal Faktoring Hizmetleri ve Yurtdışı Faktoring Hizmetleri ekiplerimiz ile faktoring ürün ve hizmetlerini firmaların ihtiyacına özel tasarlıyoruz. Ayrıca, firmalara uzmanlık isteyen merkezi çözümler sunuyoruz.”

Müşteri portföyü 30 farklı sektörden oluşuyor

Öte yandan, yaklaşık 30 farklı sektörden müşteri kitlesine hitap ettiklerinin altını çizen Nergis Ayvaz Bumedian, sektörden bağımsız kaliteli üretimler ve hizmetler sunmayı hedefl ediklerini ifade etti. Bunun yanı sıra faktoring ürünlerinin ve hizmetlerinin kullanımını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını anlatan Bumedian, özellikle Anadolu’nun diğer illerinde henüz ürün ve hizmetlerle tanışmamış olan çok sayıda değişik sektörlerde faaliyet gösteren firmanın bulunduğuna dikkat çekti. Bumedian, “Mevcut pazardan pay almak yerine müşteri sayısını ve sektör çeşitliliğini artırarak, faktoring sektörüne katma değer katmayı ve faktoring hakkında bilinirliği artırmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı.

“2015 yılında 2 milyar liralık ciroya ulaştık”

Firmalarının 2015 yılında 575 milyon liralık faktoring alacağına ve 2 milyar liralık ciroya ulaştığını söyleyen Nergis Ayvaz Bumedian, 2015 yılında ekonomik aktivitelerin de yavaşlaması ile sektörde önceki yıllara göre kısıtlı büyümenin yaşandığını vurguladı. Faktoring alacaklarının sektörde bir önceki yıla göre aynı seviyede kaldığını söyleyen Bumedian, buna rağmen şirketlerinin sektörün üzerinde büyüme yakalayarak, yüzde 30 büyüdüğünün altını çizdi. Aktif müşteri sayılarını ise 2015 yılı sonu itibarı ile bir önceki yıla göre yüzde 25 artırdıklarını vurgulayan Bumedian, bu yıl da yine sektörün üzerinde büyümeye devam etiklerini ifade etti. Bu yıl haziran verilerine göre, 2015 yılının aynı dönemine göre faktoring alacaklarının yüzde 7 büyüdüğünü ileten Bumedian, “Şirketimiz ise yine sektörün üzerinde, yüzde 20 büyüme kaydederek, pazar payını artırmaya devam etti. Bu yılın son çeyreğinde hedefl erimizi tamamlayacağımızı ve yıl sonu itibarı ile faktoring alacaklarımızı 2015 yılı sonuna göre yüzde 25 büyüteceğimizi öngörüyoruz” dedi.