'Trump'ın politikaları istihdam kaybına yol açacak'

New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Nouriel Roubini, "Trump'ın politikaları imalat sektörüne zarar verecek, istihdam kaybına yol açacak"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nouriel Roubini, Donald Trump'ın ifade ettiği politika karışımının akla uygun gelmediğini, bu politika karışımının büyük olasılıkla imalata zarar vereceğini ve istihdam kayıplarına yol açacağını söyledi.

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu toplantıları sırasında CNBC'ye konuşan Roubini, "Piyasalar yukarı gidiyor, ancak Trump'ın politikalarının akla uygun olmadığını düşünüyorum. Piyasalarda bir  düzeltme gelecek" dedi.

Trump'ın önerdiği mali teşviklerin ve düşük vergilerin daha yüksek uzun vadeli faizleri ve ABD Doları'nda daha fazla güçlenmeye yol açacağını ifade eden Roubini, bunun imalata zarar vereceğini savundu.

Roubini, güçlü doların Trump'ı daha korumacı olmaya ve globalleşmeye, ticareti ve göçe vurmaya yönlendireceğini de öne sürdü. ABD Doları'nın güçlenmesinin gelecek 1,5 yıllık süreçte imalat sektöründe 400 bin istihdam kaybına yol açabileceğini ifade eden Roubini, Trump'ın ABD Doları'nın zayıflatmak için yapacağı girişimlerin ise temel göstergelerin doları yönlendiriyor olmaları nedeniyle başarısız olacağını da savundu.