Gastronomi turizmi yarın İzmir’de masaya yatırılacak

Üç gün sürecek olan 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ünlü şeflerin katılımıyla düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) işbirliğinde ve Reseau Délice Dünya Gurme Şehirler Birliği ile İzmir Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, yarın (8 Aralık) başlıyor.

Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek olan kongre ile gastronominin turizme yansıması değerlendirilecek. Gastronomi uzmanları, eğitimciler ve tanınmış simaların katılacağı kongreye, ünlü şefler Mike Norman, Rudolf Van Nunen, Tolga Kamiloğlu ile Semen Öner lezzetli şovlarıyla renk katacak.

Dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini Dünya Gurme Şehirler Ağı üyesi İzmir’de bir araya getirecek olan kongrede, Ege yemek kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve turizme yansıması tartışılacak. Oluşmuş ve oluşmakta olan gastro bölgeler, yeni gastronomi akımları ve gastronomi mirası konularının işleneceği kongre, 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

Alternatif bir turizm dalı olma yolunda ilerleyen gastronomi için atılabilecek adımlar, kongre boyunca uzmanlarca değerlendirilecek. Yapılacak çalışmalarla Türkiye’de oluşturulacak farkındalığın, turizme olumlu yönde etki etmesi hedefleniyor.