Glutensiz yaşam, Sirha İstanbul'un da gündemini belirleyecek

Otel restoran ve yiyecek içecek sektörünün uluslararası buluşma noktası Sirha İstanbul 2016'da bu yıl Barilla sponsorluğunda Dünya Gıda Dergisi tarafından glutensiz yaşam ve menüler masaya yatırılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Otel, restoran ve yiyecek içecek sektörünün uluslararası buluşması Sirha İstanbul 2016 için geri sayım başladı. 24 Kasım'da başlayacak ve bu yıl 13 binden fazla sektör profesyonelini buluşturacak olan etkinliğin üçüncü gününde Barilla sponsorluğunda Dünya Gıda Dergisi tarafından glutensiz yaşam ve menüler masaya yatırılacak.

Barilla, otelcilik ve yiyecek içecek dünyasını 4'ncü kez bir araya getirecek Sirha İstanbul 2016'nın panel sponsoru oldu. Gıda, içecek, mutfak ekipmanı, pasta, fırıncılık, mobilya ve tekstile kadar 450'nin üzerinde marka ile 13 bini aşkın sektör profesyonelini İstanbul Kongre Merkezi'nde buluşturacak olan dev organizasyonda, glutensiz yaşam ve yüzbinlerce tüketicinin henüz karşılanamayan “restoranlarda glutensiz menü” ihtiyacı ilgili taraflarca masaya yatırılacak.

Yenilikçi içerikleri ile otelcilik, restoran ve yiyecek içecek sektörüne yön vermeye hazırlanan Sirha İstanbul 2016'da Türkiye’de 65 bini aşkın tanısı konmuş çölyaklı ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler için sektörün duayen isimleri aynı panelde buluşacak.

Dünya Gıda Dergisi’nin "Menünüzde glutensiz seçenek var mı? Moda mı? İhtiyaç mı?" başlığıyla 26 Kasım 2016'da düzenleyeceği panelde üretimini "Çocuklarınıza yedirmeyeceğiniz hiçbir şeyi üretmeyeceksiniz" prensibi ile gerçekleştiren Barilla Türkiye Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Dr. A. Hakan Göker, Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Oya Özden, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Cem Kalaycı konuşmacı olarak yer alacak.

Panelde Hakan Göker, “Glutensiz bir diyete mecbur olanlar yahut glutensiz beslenmeyi tercih edenler için seçenek üretmek ne anlama geliyor” sorusuna yanıt bulmak adına, endüstri perspektifi ve Barilla glutensiz ürün deneyimine dair görüşlerini paylaşacak.

Oya Özden, sosyal yaşantı içinde bir çölyaklı olarak glutensiz beslenmenin önemini anlatacak.

Çölyaklıların yaşadığı sıkıntıları aktaracak olan Özden, ayrıca artan glutensiz farkındalığı sebebiyle yapılması gereken aşçılık eğitimlerinin aşçılık okulu ve üniversitelerde uygulanması gerektiğini vurgulayacak.

Prof. Dr. Cem Kalaycı ise çölyak ve glutensiz beslenmenin tıbbi açıdan önemi, çölyak olmayan kişilerin glutensiz beslenme tercihlerinin sebepleri ve sonuçlarını katılımcılarla paylaşacak.

Son 10 yıldır gluten hassasiyeti olanlar ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler için özel reçeteyle ürün geliştiren Barilla'nın Executive Chef’i Fabio Foltran'ın glutensiz tarifleri ve teknik şovuyla yer alacağı panelde, glutensiz yaşam, işletmeler için yeni konsept yaratmak, menü geliştirmek ve Çölyak ve glutensiz beslenme hakkında bilgiler paylaşılacak.