Halde künye ve barkod uygulaması

Hikmet Şahin Kent Hali’nde künye ve barkod uygulaması başlatıldı. Uygulamada amaç tüketiciye menşei belli, kontrollü ürün ulaştırabilmek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Hikmet Şahin Kent Hali’nde incelemelerde bulundu. Güvenilir ve sağlıklı gıdanın günümüzün en önemli konuları arasında olduğunu söyleyen Başkan Altepe, kontrollü ve menşei belli olan ürünlerin pazarlarda tüketici ile buluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Altepe, "Pazarların en iyi şekilde denetlenmesi gerekir. Ürünlerin sağlıklı ve kaliteli olmasından tartılara kadar her alanda bize görevler düşüyor. Bu konuda pazarcılar odası, BTSO, Ticaret Borsası ve ilçe belediyeleriyle ortak çalışma yapacağız. Satılan ürünlerle vatandaş kandırılmasın, bandroller düzgün olsun. Her pazar yerinde ayrıca tartı olsun ve vatandaş şüphe duyduğu ürünü tartabilsin ve ürünün künyesi olsun. Aldığı ürünün sağlıklı ve güvenli, ölçümünün tüm olduğundan emin olup, gönül rahatlığı ile pazardan ayrılsın" dedi.

Dünya piyasalarına ürün satmanın önemi

Tarım ürünlerinin dünya pazarlarında yer bulmasının önemine değinen Başkan Altepe, "Dünya piyasalarında 5 liraya, 6 liraya satılacak ürün iç piyasada 1 liraya düşerse, bundan bütün sektör zarar görür. Bunun için kaliteli üretimden, depolama, ambalajlama ve pazarlamaya kadar her aşamada özenle çalışmalıyız. Dünya pazarlarının istediği ürünleri, onların istediği kalitede üretmeliyiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir