KONTİMDER'den KDV indirimi önerisi

KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran, inşaat sektöründe kalıcı olarak KDV indirimine gidilmesinin birçok avantajı beraberinde getireceğini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halil YILMAZER / DÜNYA

Konya - Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran düzenlenen proğramda inşaat malzemleri ve yapı sektöründe KDV oranının kalıcı olarak indirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnşaat ve malzemeli yapı sektöründe kalıcı olarak indirime gidilmesi halinde bu adımının beraberinde birçok avantajlarıda getireceğini belirten Başaran, "KDV oranının kalıcı olarak indirilmesi halinde; konut maliyetleri azalacak, tüketiciler daha ucuza konut sahibi olabilecek, sektörün daha da hareketleneceği, kayıt dışının azalacağı ve bugün toplanandan daha çok verginin ülkemiz kasasına gireceğini öngörüyoruz" dedi.

"İnşaat sektörü lokomotif sektördür"

Inşaat sektörününün lokomotif sektör olduğuna vurgu yapan Başaran, "devletimizi idare edenlerin her buhranın ardından inşaat sektörünü teşvik edecek uygulamaları yürürlüğe koymasını boşa değildir. Daha da önemlisi inşaat sektörü bu güne kadar yürürlüğe konulan teşviklerin tamamına çok hızlı ve olumlu tepkiler vermek suretiyle hem sektör hem de ülke ekonomisine pozitif katkı sağlamıştır" açıklamalarında bulundu.

"İnşaat sektörünün GSYİH payı yüzde 7,6"

İnşaat sektörünün ülke ortalamasından 2,5 kat ından daha fazla büyüme oranı olduğunu söyleyen Başaran, "2015 yılında yüzde 4,9 oranında büyüme kaydeden inşaat sektörü 2016 da yüzde 7,2'lik büyümeye oranına ulaşmıştır. Sektörü oluşturan faaliyetler toplam katma değeri 119 milyar 6002 milyon 945 binTL olmuştur. Bu verilerle inşaat sektörünün gayri safi yurt içi hasıla içerisinden aldığı pay ise yüzde 7,6 seviyesindedir. İnşaat sektörünün istihdama olan katkısının artarak devam ettiğini ifade eden Başaran, "2008 yılında 1,24 milyon olan istihdam 2016 yılında 1,99 milyon kişiye yükselmiştir"şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir