Orca, Bandırma'ya 10 milyon doların üzerinde yatırım yapacak

Orca Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Gül Metozade, Bandırma OSB'ye en az 10 milyon doların üzerinde yatırım yapacaklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEYNEP PARÇAM

KOCAELİ - İnşaat sektöründe ısı köprüleri kesilmiş, hazır bitirilmiş, ısı izolasyonu sağlanıp dış iletkenlik kat sayısı 0.13 değerinde olan duvarlar yapan Orca Ekolojik Yapı Sistemleri, Bandırma OSB'ye en az 10 milyon doların üzerinde yatırım yapacak.

Burada bir fabrika kiraladıklarını ifade eden Orca Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Gül Metozade, Gönen OSB'de de 15 bin metrekarelik alanda kendi imalathanelerini açmak için hamlede bulunduklarını kaydetti. Minimum 300 kişiye istihdam sağlama hedefinde olduklarını belirten Metozade, "Balıkesir'deki yatırım bizim ilk hamlemiz bundan sonra doğu bölgelerimizde de yatırımlar yapmak istiyoruz" dedi.

Suriye ve Irak'ın yeniden yapılanma sürecine gireceğini dile getiren Metozade, İran'ın Türkiye için büyük potansiyel oluşturduğunu iletti. Metozade, "İran kiriş kolonunu ağır çelikten üreten bir ülke ama arasına tuğla koyuyor; bu sefer de tuğla nedeniyle can kayıpları yaşanabiliyor. Rusya da çok mermer kullanan bir ülke. Ukrayna bize yakın. Bizim bu ülkelerde yer almamız ve hizmet vermemiz gerekiyor. Biz bu konudaki çalışmalarımız neticesinde sadece Türkiye'de değil dünyada bir marka olma yolundayız. Benim devletten beklentim bize elini uzatması. Uzatılacak ele sımsıkı sarılmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bizi tanıdığını biliyorum" diye konuştu.

Yeni ürünler hazırlıyor

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde bulunan İstanbul Mermerciler Sanayi Sitesi'nde fabrikaları bulunduğunu söyleyen Metozade, "TÜBİTAK Martek'te de yerimiz var. Biz her şeyden önce bir ArGe grubuyuz. Türkiye'de en çok patent alıp, tasarım yapan firmalardan birisiyiz. 2015 yılında düzenlenen 4. Türk Patent Ödülleri'nde 2014 yılında en fazla patent başvurusu yapan kadın olarak ödüle layık görüldüm" ifadesini kullandı. Yaptıkları duvarların tamamen bitmiş duvarlar olduğunu söyleyen Metozade, dünyada ilk defa alüminyumdan prekas duvarlar hazırladıklarını belirtti. Şu anda inceltilmiş mermerden alüminyum parke üretme projesi üzerinde çalıştıklarını da kaydeden Metozade, en son yeniliklerinden birinin cam prekas olduğu bilgisini verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir