Hep Kitap'tan aralık'ta 8 kitap…

Hep Kitap'ın raflarda yer alacak kitapları arasında İşte serisinden İşte Leonardo da Vinci, İşte Gauguin ve İşte Dali; çocuklara yönelik Tavşancan ile Faresu dizisinden 3 kitap ve En İyi Tarih Romanı dalında ödüllü Bugün Hayattayız Ya bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugün hayattayız ya

Bugün Hayattayız Ya, savaşın korkunçluğuna, hayatta kalma mücadelesine, umuda ve sevgiye dair dokunaklı bir eser. 1944 yılının Aralık ayı… Bozguna uğramış Alman ordusu Belçika'nın Ardennes bölgesinden çekilirken geride müttefikleri bozguna uğratmak için özel olarak eğitilmiş seçkin bir ekip bırakır. Bu askerlerden Mathias gözünü kırpmadan insan öldürebilen, acımasız biridir. Yedi yaşındaki kimsesiz küçük bir Yahudi kızla yolları kesiştiğinde, onu da öldürmeye hazırdır. Sonra kendisine de açıklayamadığı bir şey olur ve küçük kızın yerine bir Alman askerini öldürür. Bugün Hayattayız Ya kimsenin, siyah ya da beyaz olmadığı dokunaklı bir roman. Ama ortada bir gerçek var: Savaş ancak kanla yazılıyor. İnsandan, yaşamdan umut kesilmeyeceğini anlatan Belçikalı senarist Emmanuelle Pirotte, bu ilk romanıyla En İyi Tarihi Roman dalında 2016 Historia Ödülü'ne layık görüldü.

İşte leonardo da vinci

Bir biliminsanı, mimar, 20. yüzyıl askeri teknolojilerine kendi gününden bakan bir dahi. Botanikten fabllara, anatomiye kadar uzanan bir ilgi alanı. Rönesans akımını isminde kişileştirmiş bir insan. Aileden gelen noterlik geleneği ile yaptıklarını kayıt altına alan, keşfedildikçe insanı daha da şaşırtan, bilginin ve sanatın hemen hemen her kolunda varlık gösterebilmiş, geleceği öngörebilmiş, sanatı ile insanları fethetmiş ve adını insanlık tarihinin en önemlileri arasına yazdırmış biri: İşte Leonardo da Vinci. Sanat tarihçisi Joost Keizer ve illüstratör Christina Christoforou, İşte Leonardo da Vinci kitabıyla okuru, sanatçının hayatına, bilinmeyenlerine, sanatına ve vizyonuna yolculuğa çıkarıyor.

İşte gauguin

Bir yazar, bir heykeltıraş ve özellikle renkleri kullanışı ile ünlenmiş bir ressam, Sembolizm akımının önemli ismi. Bir ansiklopedi bilgisinden daha fazlasını, kendi deyimi ile yaşamın daha derin gizemlerini sezip bulmak için varlıkların görünüşünün altındakileri görebilen bir hayalperest... Damarlarında İnkaların ve Güney Pasifik Adaları yerlilerinin kanlarının aktığını iddia eden, işini ve ailesini bırakıp sanatı uğruna kendini sürgüne mahkûm eden, Tahitililerin mistik dünyasında yer edinmeye çalışan bir sanatçı: İşte Gauguin. Sanat tarihçisi George Roddam ve çizer Slawa Harasymowicz imzası taşıyor.

İşte dali

Dünyanın en bilinen bıyıklarından birinin sahibi, genel kültür bilgisi olarak adı sayılan bir ressam… Ancak meraklı gözler için o bundan çok daha fazlası. Kendi olmakla gurur duyan, dikkat çekmek için elinden gelen her şeyi yapan, siyasi görüşleriyle kimi zaman sanat dünyasını öfk eden deliye döndüren, yaratıcılığıyla herkesi büyüleyen, kimilerine göre deli, kimilerine göre dâhi, kimilerine göre ukala. Sanatın bu uçarı çocuğunun pek de bilinmeyen hayatını merak edenler için karşınızda İşte Dali. Sanat tarihçisi Catherine Ingram ve bu kitaba özel çizimleri ile Andrew Rae hazırlamışlar.

Kopenhag'ın kedileri

İrlandalı yazar James Joyce'un kaleminden Kopenhag'ın Kedileri de 16 Aralık'ta yine hep kitap etiketiyle rafl ardaki yerini alacak. tavşancan ile faresu serisi Yazan, Resimleyen: Axel Scheffl er, Çeviren: Berrak İdiman

Tavşancan ile faresu büyük balon

Tavşancan büyük balonuyla çok gurur duyar! Ama yanlışlıkla elinden kaçırınca balonu patlar ve Tavşancan çok üzülür. Neyse ki Faresu'nun aklına güzel bir fikir gelir ve Tavşancan yeniden güler! Balonları ve köpükleri sevenlere…

Tavşancan ile faresu uyku vakti kurbağası

Faresu, Tavşancan'ın evine yatıya gelir ama tam uyuyacakları sırada Faresu en sevdiği oyuncağı getirmediğini fark eder! Çok sevdiği bir oyuncağı olan çocuklar için…

Tavşancan ile faresu yeni arkadaş

Tavşancan yeni bir arkadaş edinince Faresu kendini dışlanmış hisseder. Ama dondurma almaya gittiklerinde Tavşancan, Faresu ve Benek büyük bir sürprizle karşılaşırlar. Gerçek arkadaşlığın ne demek olduğunu anlatan bir hikâye...