Küçük İskender, Can Yayınları'nda

Küçük İskender, yayınevini değiştirdi bundan sonra Can Yayınları'nda.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küçük İskender'in kitaplarını bundan sonra Can Yayınları yayınlamaya başlıyor. Yazarın Can Yayınları'ndan çıkacak ve okurla ilk kez buluşacak yeni kitabı Kasım ayında raflarda olacak.

Küçük İskender mahlasıyla tanınan Derman İskender Över, 28 Mayıs 1964 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra İ. Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne girdi ve beş yıl eğitim gördü. Kendi arzusuyla bıraktığı tıp eğitimini takiben İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'ne de üç yıl kadar devam etti.
Şiir ve özgür metin, günlük, roman, deneme, derleme, antoloji, tekst, senaryo türlerinde ürünler yayınladı. Kimi batı ülkelerinde çıkan antolojilerde şiirleri basıldı. 2000 yılında İtalya'da düzenlenen Avrupalı Genç Şairler Yarışması'nda (La Giovane Poesia D'europa Nel 1999) adı önerildi; burada ilk ona girdi ve diğer şairlerle birlikte bir kitaba alındı.

2000 yılında Orhon Murat Arıburnu, 2006 yılında Melih Cevdet Anday şiir ödüllerini, 2014'te Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nü aldı. Avrupa'da, ABD'nde şiir okumalarına, panellere, sempozyumlara katıldı.

Türkiye'de yirmi yılı aşkın süredir şiir performansları yaparak genç şairlerle, müzisyenlerle sahne paylaştı. Sinema filmlerinde rol alarak sinema tutkusunu gizlemedi.

Ayrıca Kürtçe ve Almanca basılmış kitapları vardır.