'2016 tehlikeli bir kokteyl ile başladı'

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, küresel ekonomide yeni risklerin birleşiminin 2016 için 'tehlikeli bir kokteyl' oluşturduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Maliye Bakanı Osborne, küresel ekonomi için 'tehlikeli kokteyl' benzetmesini yaptı.

BBC Radio 4’e konuşan Osborne, Çin ekonomisindeki görünüm ve düşük petrol fiyatları gibi küresel çaplı risklerin, İngiliz ekonomisi için tehdit olduğunu söyledi. 

'Yeni yıl tehlikeli bir kokteyl ile başladı'

Osborne, İngiltere’nin gerekli önlemleri alarak işsizliği düşük tutmayı hedeflediğine dikkati çekerek, "Geçen yıl finansal krizden bu yana küresel büyümede en kötü yılı yaşadık. Bu yıl da yeni tehditlerden oluşan tehlikeli bir kokteyl ile başladı" değerlendirmesinde bulundu. Küresel risklere karşı İngiltere’nin ihtiyatlı bir politika sergilemesi gerektiğine işaret eden Osborne, "Britanya için tek panzehir, rehavete kapılmamak ve daha önce belirlenen rotamıza sarılmaktır" diye konuştu. 

Osborne, Çin’de ekonomik büyümenin yavaşlaması, Brezilya ve Rusya’daki resesyon, Orta Doğu’daki gerilimler ve petrol fiyatlarındaki sert düşüşün önümüzdeki döneme ilişkin başlıca küresel riskler olduğunu da vurguladı.