'ABD ölçüsüz hareket ediyor'

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, ABD'nin ölçüsüz hareket ettiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN  - Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ABD'yi eleştirerek, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA) dinleme faaliyetleriyle ilgili, "ABD ölçüsüz hareket ediyor" dedi. 

Der Spiegel dergisine açıklamada bulunan Maiziere, NSA skandalına ilişkin bugüne kadar elde edilen bilgilerin yetersiz olduğunu belirterek, duyduğu kadarıyla "ABD ve Almanya arasında karşılıklı dinleme anlaşmasının olmayacağını" ifade etti.  

Maiziere, NSA eski çalışanı Edward Snowden'i kaynak olarak gösterilen bilgilerin üçte ikisinin doğru olması durumunda, "Ben şu sonuca varıyorum: ABD ölçüsüz hareket ediyor" dedi.  

Şansölye Angela Merkel'in mayıs ayında ABD Başkanı Barack Obama'yı ziyareti ile ilgili "Görüşmelerin başarılı olması konusunda beklentilerim az ama tabii ki görüşmelere devam edeceğiz" ifadesini kullandı.  

NSA dijital casusluk faaliyetleri hakkında Almanya Federal Meclisi'nde kurulan araştırma komisyonu, NSA belgelerini sızdıran ve halen Moskova'da bulunan Edward Snowden'ı tanık olarak dinlemek üzere davet etmeye hazırlanıyor. Muhalefeti oluşturan Yeşiller ve Sol Parti, komitenin ilk toplantısında Snowden'i Almanya'ya davet edilmesi için başvuruda bulundular. 

Bu konularda ilginizi çekebilir