'AİHM, tamamıyla tek taraflı bir karar almıştır'

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Akça, AİHM, tamamıyla tek taraflı bir karar aldığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AFYONKARAHİSAR  - Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Kıbrıs tazminatı kararının tamamıyla tek taraflı bir karar olduğunu söyledi. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın eserlerini ve ilkelerini yaşatmak için kurulan derneğin genel başkanı Latif Akça ile beraberindeki heyet, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğlu'nu ziyaret etti. 

Ziyarette, Afyonkarahisarlı gazetecilerin, Rauf Denktaş adına yapılacak anıt mezarın yapımını üstlenmek istemesinden memnun olduklarını söyleyen Akça, ''Afyonkarahisarlı gazetecilerimize ve onlara vesile olan Hasan Kundakçı komutanımıza teşekkür ederiz. Afyonkarahisar'ın bu gayretinden sonra Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Şu anda proje hazırlanıyor. 8 ay içinde anıt mezara başlanacak'' diye konuştu.  

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Kıbrıs tazminatı kararına da değinen Akça, ''AİHM, tamamıyla tek taraflı bir karar almıştır. Kıbrıs Türk'ünün en büyük sıkıntısı, diaspora ve lobicilik faaliyetinin yürütülememesidir. Biz bu konuda sınıfta kaldık. Örneğin Hocalar Katliamı'nı bile kendi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi'nde 'soykırım' olarak tanıtamadık. Eğer bunu tanıtabilseydik, Kıbrıslı Türkler'e yapılanların da soykırım olduğu görülecekti" ifadesini kullandı. 

Kıbrıs Türkleri olarak, Yunanistan ya da Kıbrıs Rum tarafı aleyhine AİHM'de dava açmak için hazırlık yaptıklarını söyleyen Akça, "1 ay içinde dava açılacak. Biz gerek Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği olarak, gerekse içinde bulunduğumuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Konseyi olarak tazminat davası açmak için bir hazırlık yapıyoruz'' dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir