'Aman darbe olmasın'

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, "Ülkemiz bir ihtilal daha kaldıramaz. İktidarı devirmeye niyetlilere taviz verilmemeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
BİŞKEK - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ülkede iktidarı devirmeye niyetlilere taviz verilmemesi gerektiğini belirtti. 
 
Cumhurbaşkanlığının başkent Bişkek'teki rezidansında, Atambayev'in başkanlığı'nda, yasama, yürütme, yargı ile milli ve uluslararası kurum ve kuruluşların temsilcileri ve hukuk uzmanlarının katılımıyla yargı reformu toplantısı yapıldı. 
 
Atambayev, toplantının açılış konuşmasında, 2012 yılında başlatılan yargı reformu çalışmalarının önemine değinerek, uluslararası kurum ve kuruluşların katkısıyla yargı reformunu başaracaklarına inandığını belirtti. 
 
Bazı kişilerin, basın-yayın organlarında açık açık iktidarı devirme niyetini ortaya koyduğunu veya ülkede yeni bir ihtilal olabileceğini dile getirdiğine işaret eden Atambayev, "Yurt içinde, bu tür konular çok rahat konuşuluyor ve dile getiriliyor. Ve cezasız kalıyor. Yurt dışında ise, iktidarı ele geçirme veya darbe girişimini düşünenler cezasız kalmıyor" dedi. 
 
Atambayev, "İktidarı devirmeye niyetlilere taviz verilmemesi gerektiğini" ifade ederken, devleti korumakta aciz olunması durumunda kanunların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Kırgızistan'ı demokratik prensipler üzerinde inşa edeceklerini kaydeden Atambayev, "Herkes sorumlu davranmalı. Ülkenin kaderiyle oynayamayız. Bir kez daha söylüyorum, iktidara gelmek isteyenler, meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlansın. Seçimlerin şeffaf geçmesi için gerekli her şey yapacağız. Ülkede, diktatörlük istemiyoruz. Kanuna saygı gösterilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.