'Avrupa aldığı kararlarda geç kaldı'

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite, sığınmacı krizi konusunda Avrupa'nın aldığı kararlarda geç kaldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, sığınmacı krizi konusunda Avrupa'yı eleştirerek, "Avrupa aldığı kararlarda geç kaldı” dedi.

Kamu radyosu LRT'ye açıklamada bulunan Grybauskaite, Avrupa’nın sığınmacı kriziyle ilgili aldığı kararları sonuna kadar uygulamadığını kaydetti. 

Grybauskaite, "Avrupa, kararlarında geç kaldı. Sınırların korunmasının güçlendirilmesi, sınır kontrollerini sağlanması ve ekonomik nedenlerle Avrupa’ya ulaşan kişilerin geri gönderilmesi gibi konularda kararlar alınsa da maalesef bu kararlar sonuna kadar uygulanmıyor" ifadelerini kullandı.

Sığınmacı krizinde Avrupa’nın Türkiye ile çalışmak zorunda olduğu belirten Grybauskaite, sığınmacıların Avrupa’ya gelmememesi için kurulan kamplarda, onlara yardım eli uzatılması gerektiğini kaydetti. 

Grybauskaite, "Avrupa’ya ulaşan sığınmacılar, şartlara uymak zorunda. Kendi vatandaşlarımızı kimliksiz, yasalara saygı duymayan, entegre olmak istemeyen kişilere kurban edemeyiz. Görünüşe göre, bu denetimi sıkılaştırmak gerekli” diye konuştu.