'Baltık ülkelerine savunma sistemi gerekebilir'

Rusya'nın Baltık bölgesini caydırmak içi yeni panlar yapıldığını belirten NATO Genel Sekreter Yardımcısı Vershbow, "Baltık ülkelerinde Hava Savunma Sistemi’nin kurulması gerekebilir" açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, "Baltık ülkelerinde Hava Savunma Sistemi’nin kurulması gerekebilir" dedi.

Litvanya'nın Trakai bölgesinde her kış geleneksel olarak düzenlenen "Kar" toplantısına katılan Vershbow, Baltık haber ajansı BNS'ye yaptığı açıklamada, NATO'nun Rusya'yı Baltık bölgesinde caydırmak için yeni planlarının yapıldığını söyledi. 

Litvanya, Letonya ve Estonya’daki Hava Polis Misyonu'nun iyi bir temel olduğunu vurgulayan Vershbow, "NATO'nun önemli konular arasında en kötü durum senaryosunda bile etkili Hava Savunma Sistemi'nin sağlayacak tedbirleri içermektedir. Baltık ülkelerinde Hava Savunma Sistemi'nin kurulması gerekebilir" ifadelerini kullandı.

Vershbow, Baltık ülkelerine asker konuşlandırmasının önemli bir caydırıcı etkisi olacağını kaydederek, "NATO, Rusya'nın batı kesiminde bu yıl üç askeri tümen kurma planını analiz etmektedir. Şu an için ayrıntımız yok. NATO'nun savunma tedbirleri Rusya’yı tehdit etmez. Fakat Rusya, düşmanı gibi değilse, rakip olarak NATO'yu seçmiştir" şeklinde konuştu. Rusya'nın Kırım'ın ilhaki ve Ukrayna'nın doğusunda çıkan olaylar sonra Baltık ülkeleri, NATO'dan asker gönderilmesini istiyor'