'Bize boyun eğdiremeyecekler!"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "ABD, bizi aşağılamak istemiyor, bize boyun eğdirmek istiyor. Üzerimizden kendi sorunlarını çözmek ve bizi kendi etkileri altına almak istiyor. Bunu kimse yapamayacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Rusya'ya "boyun eğdirmek" istediğini, bunu yapamayacaklarını söyledi.

Moskova'da Kremlin'e yakınlığıyla bilinen "Halk Cephesi" isimli sivil toplum kuruluşunun düzenlediği foruma konuşmacı olarak katılan Putin, bir katılımcının "ABD, Rusya'yı aşağılamak istiyor" şeklindeki söylemini değerlendirdi. 

Putin, "Onlar (ABD), bizi aşağılamak istemiyor, bize boyun eğdirmek istiyorlar. Bizim üzerimizden kendi sorunlarını çözmek ve bizi kendi etkileri altına almak istiyorlar. Bunu tarih boyunca hiç kimse yapamadı ve yapamayacak" dedi.

ABD'nin kendi müttefiklerini etkisi altına aldığını savunan Putin, bu ülkeleri ABD'nin "uydusu olmakla" eleştirdi. Putin, ABD müttefiklerinin anlaşılmaz bir perspektifle "kendi ulusal çıkarlarını hiçe sayarak" Washington'un çıkarlarını savunduğunu öne sürdü.