'Çin'in büyümesi beklentileri karşılayacak ancak reform gerekli'

Dünya Bankası'ndan "Çin'in büyümesi beklentileri karşılayacak ancak reform gerekli" uyarısı geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Dünya Bankası Cuma günü yaptığı açıklamada, Çin'in bu yılki ekonomik büyüme hedefi olan yüzde 7.5'i büyük olasılıkla tutturacağını fakat borç sorunlarını kökten çözmek için vergi ve finansal sektör reformlarında da ısrarla devam etmeleri gerektiğini belirtti. 

Çin ekonomisini değerlendirdiği son açıklamasında Washington merkezli gelişim bankası “Büyümenin devlet tahminlerinin altında gelme ihtimalinin büyük ihtimalle tamamlayıcı vergi ve para politikalarını tetikleyecektir” yorumunda bulundu.

Açıklamada “Bu tedbirlerin yetkililere 2014 hedefi olan yüzde 7.5'e ulaşmada yardımcı olurken hali hazırdaki dengesizlikleri ve kırılganlıkları da artıracaktır” ifadesi de yer aldı. 

Hükümet, ekonominin yavaş bir başlangıç yapmasının ardından bir takım hedeflenen tedbir açıklamış, Mayıs ayı resmi imalat ve hizmet sektörü anketlerinde de hızlı bir iyileşme görülmüştü. 

Dünya Bankası Çin ekonomisinin politika desteği ve toparlanan küresel talep sayesine bu yılki büyümesini yüzde 7.6 olarak tahmin ederken, 2015'te yüzde 7.5'e bir gerileme olabileceğini ifade etmişti.