'Ekonomi faiz artırımı için yeterince güçlü'

San Francisco Fed Başkanı Williams faiz artırımı için, "İyi bir ivmeye sahip olan güçlü iç ekonomi, kademeli faiz artışına geri dönülmesini mantıklı kılıyor; tercihen ne kadar erken o kadar iyi" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankasının (Fed) San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, "İyi bir ivmeye sahip olan güçlü iç ekonomi, kademeli faiz artışına geri dönülmesini mantıklı kılıyor; tercihen ne kadar erken o kadar iyi" dedi. 

Williams, Alaska eyaletinin Anchorage kentinde yaptığı konuşmada bir sonraki faiz artışına ne kadar erken gidilirse o kadar iyi olacağını dile getirdi. 

"İyi bir ivmeye sahip olan güçlü iç ekonomi, kademeli faiz artışına geri dönülmesini mantıklı kılıyor; tercihen ne kadar erken o kadar iyi" ifadelerini kullanan Williams, yeniden faiz artırmak için enflasyonun yüzde 2'ye ulaşmasını beklemenin para politikasında ekonomiyi alt üst edebilecek sert hamleler gerektirebileceğini öne sürdü. 

San Francisco Fed Başkanı Williams'ın yorumları eylülde faiz artışına gidilmesini desteklediği şeklinde değerlendirildi.

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) bu yıl oy hakkına sahip olmayan Williams, buna karşın Fed Başkanı Janet Yellen'in görüşlerine yakınlığı nedeniyle piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. 

Williams, Yellen'in San Francisco Fed Başkanı olduğu dönemde şubenin araştırma direktörü olarak görev yapıyordu. Yellen, 2010 yılında Fed'in Başkan Yardımcısı olarak atanmasının ardından görevini Williams'a bıraktı.